Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 01. mars

Eksklusiv vertikalsmaking: Smak 69 år gammel vin fra topprodusent

Eksklusiv vertikalsmaking: Smak 69 år gammel vin fra topprodusent

Bli med på en unik reise gjennom tiden, hvor du får sjansen til å smake på en sjelden samling Rioja-viner helt tilbake til 1955 fra det verdensberømte vinhuset Bodegas Faustino.
21 Desember 2023 - 14:04

Spanske viner og særlig fra Rioja, har en spesiell plass i nordmenns hjerter. Faustinos viner har vært en favoritt siden de først ble introdusert på det norske markedet tidlig på 1970-tallet. Denne eksklusive vertikalsmakingen gir deg muligheten til å utforske utviklingen av vinene gjennom flere tiår, med hele 7 ulike årganger av den ikoniske Faustino Gran Reserva I.

Bodegas Faustino, plassert i Oyón, Rioja Alavesa, har over 160 års erfaring med produksjon og aldring av førsteklasses viner. Bodegas Faustino er 100 prosent familieeid av familien Familia Martinez Zabala, hvor kjærlighet og respekt for naturen er to av pilarene vingårdens filosofi er basert på. Helt fra starten av har de beste vinene fra utvalgte årganger av Gran Reserva-vinene, blitt lagret på vingården. 

Gran Reserva-vinene er laget av minst 50 år gamle vinstokker og på klassisk Rioja-metode. Bare de beste druene blir brukt, og vinen har en imponerende tanninstruktur som gir den et så godt lagringspotensial. Faustino Gran Reserva vinene ble skapt med målet om å eldes gjennom årene, og den ikoniske mørke sandflasken er nettopp laget for å beskytte vinen mot temperaturvariasjoner og lys.

Den anerkjente vingården Foto: Bodegas Faustino

Denne kvelden tar Export Manager Carmen Oros Romeo turen fra Spania til Oslo for å guide deg gjennom vinsmakingen og lære deg mer om Bodegas Faustino.  Hun har jobbet for Bodegas Faustino i 8 år, men har mange års jobberfaringer for andre spanske vinhus.

Bli med oss på denne sjeldne muligheten til å smake på eldre årganger fra en av de mest anerkjente produsentene. Med kun 30 tilgjengelige plasser, er det viktig å være raskt ute med å sikre billettene dine!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Faustino.png [66.25 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mango gjør susen i denne wokoppskriften
Dagens rett
Wok med mango

Mango gjør susen i denne wokoppskriften

Men også det lille kicket fra chili setter et umiskjennelig preg. La det bli en hot torsdag og den kan godt bli kjøttfri om du ønsker det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her