Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 10. oktober i Oslo

Elegante viner fra Rhône kombinert med nydelig mat fra Klosteret
Foto: (Istock - Nadtochiy)

Elegante viner fra Rhône kombinert med nydelig mat fra Klosteret

Glad i fransk mat og vin? Ja, da må du få med deg denne smakfulle opplevelsen den 10. oktober.
12 Juni 2024 - 11:29

Klosteret trenger knapt noen presentasjon siden restauranten har vært en gastronomisk perle siden åpningen i 1992. Konseptet er mat av sesongens beste råvarer – og med en utrolig god evne til å matche maten til vinen. Med en lun atmosfære og en eksepsjonelle kokker, er dette en restaurant hvor du garantert får en minneverdig opplevelse.

Stemningsfulle Klosteret Foto: Klosteret

Med franske Damien Prescod som kjøkkensjef er Klosteret den perfekte setting for en winemakers dinner med Rhône-klassikeren Paul Jaboulet Aîné.

Vinhuset som ble grunnlagt i 1834 på Hermitage-høyden i Tain l'Hermitage, har en rik arv med noen av de mest kjente vinmarkene i den nordlige Rhône-dalen. Med sine 105 hektar vinmarker, fra Cornas til Côte-Rôtie, produserer de viner som blir drukket av vinelskere verden over. Vingården har siden 2016 vært sertifisert økologisk, med et fokus på å respektere terroiret og vinrankene. Med vinmarker spredt over de store appellasjonene i den nordlige Rhônedalen, krever innhøstingen en presis organisering for å sikre at druene høstes med optimale modning. Innhøstingen utføres for hånd, noe som sikrer at druene blir behandlet med den største respekt, og at vinenes unike karakter trekkes frem.

Kommersiell direktør, Nicolas Meilly Foto: Paul Jaboulet Ainé

Denne kvelden vil representanten fra Paul Jaboulet Ainé, Nicolas Meilly, dele sin lidenskap og kunnskap om vinene. Nicolas som er kommersiell direktør for Domaines Paul Jaboulet Ainé, Domaine de La Chapelle og Domaine Caroline Frey i Nord-Rhone og Burgund, har en solid bakgrunn innen vin. Født i Lyon, episenteret for god mat og drikke, har han gjennomført WSET Level 3 og jobbet flere år i anerkjente vingårder i Burgund og Beaujolais. Siden november 2022 har han vært en del av Paul Jaboulet Ainé, hvor han har ansvar for mer enn 100 forskjellige markeder og land gjennom Frey Family Wines.

Gå ikke glipp av denne unike sjansen til å smake på noen av de beste vinene fra Paul Jaboulet Aîné kombinert med deilig mat fra Klosteret.

Jaboulet.png [28.06 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her