Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 6. desember i Oslo

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

Årets største feiring står for dør og vi ringer den inn med 8 storslåtte viner fra det spektakulære, prestisjetunge musserendehuset Bellavista. Dette er boblene som både kan måle seg med, og faktisk også overgå, "ekte champagne".
20 Oktober 2021 - 09:00

I 1977 klekket forretningsmannen og champagne-elskeren Vittorio Moretti ut en plan. Han kjente hjemtraktene sine i Franciacorta ut og inn, og visste at de rommet et enestående potensial. Både det mineralrike jordsmonnet og det kjølige klimaet var perfekte til det han hadde i tankene. Og i kjelleren under hans eget hus så dermed vingården Bellavista dagens lys.

Få 35% rabatt ved kjøp av to eller flere plasser

Send en e-post med emne "Bellavista-rabatt" og antall deltakere
til kurs@aperitif.no for å motta rabattkode.

Fra idé til prisbelønt vinhus

Tre år etter denne spede begynnelsen, møtte Moretti vinmakeren Mattia Vezzola som raskt ble Bellavistas kjellermester og sjefsvinmaker. Land og vinmarker ble kjøpt inn, og all vin ble – og blir fremdeles – produsert kun av egne, møysommelig dyrkede druer. I dag er Vezzola et ikon og en av Italias mest berømte vinmakere gjennom tidene, og Bellavista sitter på 210 hektar vinmark i Franciacorta DOCG.
Under ledelse av Vittorios datter Francesca Moretti og takket være Mattia Vezzolas høye krav til kvalitet, er de nå et av Italias mest prestisjetunge vinerier og har høstet flere priser enn noen annen italiensk produsent av musserende vin.

Av Bellavistas ringe produksjon på 1,2 millioner liter, når kun 15% land utenfor Italia
Av Bellavistas ringe produksjon på 1,2 millioner liter, når kun 15% områder utenfor Italia.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern og fortsetter inntil videre med begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Kun det beste i hvert glass

For å oppnå dette, har Bellavista en klar filosofi: Husets baseviner skal alltid være like, og holde den høyeste kvalitet. Vineriet drives komplett økologisk – alt fra poding, gjødsling med naturgjødsel, beskjæring, innhøsting og vinifikasjon utføres med den største respekt for regionens terroir og tradisjoner. Hvert produksjonsledd kontrolleres med omhu, og når vinene til slutt serveres, skal hvert eneste glass inneholde Italias aller beste kvalitetsvin. 

Kun Italias aller beste viner når til slutt flaskene
Kun Italias aller beste viner når til slutt flaskene


Bellavista Pas Opere
Dette kan vi med sikkerhet si at Bellavista leverer, og denne desemberkvelden får dere gleden av selv å oppleve denne nytelsen. Helt fra Italia kommer Ettore Maggi, som har vært på Bellavistas team i nærmere 20 år, for å fortelle dere alt om det harde arbeidet som ligger bak hver verdifulle dråpe. Det er kamp om Bellavista-flaskene, og mulighet til å smake en hel rekke av dem opplever man sjelden.

Denne kvelden derimot, får dere godbitene servert som perler på en snor. Gjennom 8 spektakulære viner - 6 musserende og 2 stille chardonnay-viner i verdensklasse - vil dere gjøre bekjentskap med vinhuset som tross sin minimale produksjon, har overbevist selv de strengeste kritikere. 

Franciacorta er ingen blek kopi - les mer her

Med jul og nyttår like rundt hjørnet er dette uten tvil den delen av forberedelsene du kan se mest frem til. For den perfekte feiring krever også perfekte bobler, og det er nettopp det som vil bli servert denne aftenen.

Bellavista Franciacorta

Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.
                                         Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her