Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 6. desember i Oslo

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

En førjulsaften du sent vil glemme med italiensk musserende i verdensklasse

Årets største feiring står for dør og vi ringer den inn med 8 storslåtte viner fra det spektakulære, prestisjetunge musserendehuset Bellavista. Dette er boblene som både kan måle seg med, og faktisk også overgå, "ekte champagne".
20 Oktober 2021 - 09:00

I 1977 klekket forretningsmannen og champagne-elskeren Vittorio Moretti ut en plan. Han kjente hjemtraktene sine i Franciacorta ut og inn, og visste at de rommet et enestående potensial. Både det mineralrike jordsmonnet og det kjølige klimaet var perfekte til det han hadde i tankene. Og i kjelleren under hans eget hus så dermed vingården Bellavista dagens lys.

Få 35% rabatt ved kjøp av to eller flere plasser

Send en e-post med emne "Bellavista-rabatt" og antall deltakere
til kurs@aperitif.no for å motta rabattkode.

Fra idé til prisbelønt vinhus

Tre år etter denne spede begynnelsen, møtte Moretti vinmakeren Mattia Vezzola som raskt ble Bellavistas kjellermester og sjefsvinmaker. Land og vinmarker ble kjøpt inn, og all vin ble – og blir fremdeles – produsert kun av egne, møysommelig dyrkede druer. I dag er Vezzola et ikon og en av Italias mest berømte vinmakere gjennom tidene, og Bellavista sitter på 210 hektar vinmark i Franciacorta DOCG.
Under ledelse av Vittorios datter Francesca Moretti og takket være Mattia Vezzolas høye krav til kvalitet, er de nå et av Italias mest prestisjetunge vinerier og har høstet flere priser enn noen annen italiensk produsent av musserende vin.

Av Bellavistas ringe produksjon på 1,2 millioner liter, når kun 15% land utenfor Italia
Av Bellavistas ringe produksjon på 1,2 millioner liter, når kun 15% områder utenfor Italia.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern og fortsetter inntil videre med begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Kun det beste i hvert glass

For å oppnå dette, har Bellavista en klar filosofi: Husets baseviner skal alltid være like, og holde den høyeste kvalitet. Vineriet drives komplett økologisk – alt fra poding, gjødsling med naturgjødsel, beskjæring, innhøsting og vinifikasjon utføres med den største respekt for regionens terroir og tradisjoner. Hvert produksjonsledd kontrolleres med omhu, og når vinene til slutt serveres, skal hvert eneste glass inneholde Italias aller beste kvalitetsvin. 

Kun Italias aller beste viner når til slutt flaskene
Kun Italias aller beste viner når til slutt flaskene


Bellavista Pas Opere
Dette kan vi med sikkerhet si at Bellavista leverer, og denne desemberkvelden får dere gleden av selv å oppleve denne nytelsen. Helt fra Italia kommer Ettore Maggi, som har vært på Bellavistas team i nærmere 20 år, for å fortelle dere alt om det harde arbeidet som ligger bak hver verdifulle dråpe. Det er kamp om Bellavista-flaskene, og mulighet til å smake en hel rekke av dem opplever man sjelden.

Denne kvelden derimot, får dere godbitene servert som perler på en snor. Gjennom 8 spektakulære viner - 6 musserende og 2 stille chardonnay-viner i verdensklasse - vil dere gjøre bekjentskap med vinhuset som tross sin minimale produksjon, har overbevist selv de strengeste kritikere. 

Franciacorta er ingen blek kopi - les mer her

Med jul og nyttår like rundt hjørnet er dette uten tvil den delen av forberedelsene du kan se mest frem til. For den perfekte feiring krever også perfekte bobler, og det er nettopp det som vil bli servert denne aftenen.

Bellavista Franciacorta

Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.
                                         Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her