En halv million rett i gulvet

En halv million rett i gulvet

Kunde knuste historisk cognac da en flaske Clos de Griffier Vieux Cognac 1788 glapp ut av hendene.

En kunde ved Playboy Club i London var det man kan kalle "skikkelig uheldig" da han sent i forrige uke mistet og knuste en flaske Cognac som var beregnet brukt til å sette en cocktailrekord denne uken.

Det var, etter å selv ha kjøpt to glass av cognacen - til 50.000 kroner (£5,050) stykket, at en forretningsmann ønsket å ta en nærmere kikk på flasken - en Clos de Griffier Vieux 1788. Da han reiste seg, gikk flasken rett i gulvet.

Flasken skulle etter planen inngå i det som denne uken skulle bli verdens dyreste cocktail, mikset av Salvatore Calabrese foran et dommerpanel fra Guinness World Records.

Flasken var ikke lenger forsikret fordi den allerede var blitt åpnet før den gikk i gulvet.

- Tiden sto stille, vi bare frøs fast før det gikk opp for oss hva som hadde skjedd. Ikke på grunn av prisen, men fordi vi nå har mistet en viktig del av historien, uttalte Salvatore Calabrese etter hendelsen.

Flasken, som tidligere lå godt bevart i kjelleren til Paris-restauranten "La Tour d’Argent", ble aukjonert sent i 2009. Der oppnådde den €25.000 før den havnet på barkartet til Playboy Club.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen