Matkurs og vinkurs

Vinkurs med mat 13. november i Oslo

En unik sjanse til å smake virkelig eksklusive og verdensberømte champagner med stjernemat fra Statholdergaarden

En unik sjanse til å smake virkelig eksklusive og verdensberømte champagner med stjernemat fra Statholdergaarden

Gå ikke glipp av denne helt unike smakingen med svært så flotte champagner til Michelin-mat.
Julie Helene Amundsen
17 Juli 2018 - 19:32
Nicholas Lane

Dette blir en helt unik aften du rett og slett ikke kan gå glipp av. Nicholas Lane som er vinmaker hos Dom Pérignon, kommer til Oslo for å presentere fire svært eksklusive champagner fra sitt sortiment. Han er new zealanderen som relativt nylig har gjort franskmann av seg, for å jobbe som ønolog for Dom Pérignon og som dermed er ansvarlig for den rikholdige kjelleren og kommende lanseringer. 

Dom Pérignon lager noen av verdens mest anerkjente champagner. De jobber kun med årgangsviner og druer av svært høy kvalitet, hvilket resulterer i fantastisk flotte og holdbare viner. Vinene vi får smake denne kvelden er Dom Pérignon Rosé 2005, Dom Pérignon 2009 og ikke minst den svært eksklusive Dom Pérignon P2 2000. Ikke nok med dette vil det bli en førlansering av den eksepsjonelle Dom Pérignon 2008. Det som gjør sistnevnte så spesiell, er at det var den siste champagnen den forrige kjellermesteren Richard Geoffroy som var hos Dom Pérignon i årevis, laget før han nylig sluttet. Denne vinen har aldri før vært tilgjengelig i Norge og når får du smake den som en av de første. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Dom Pérignons viner

Ikke nok med dette så har Statholdergaardens kokker komponert en helt egen meny for disse vinene. Det blir fire små retter perfekt tilpasset hver sin vin. Statholdergaarden er en av Norges aller beste restauranter og det er ikke uten grunn at de har beholdt sin Michelinstjerne i over 21 år. 

 

La ikke denne anledningen gå fra deg. Den kommer ikke igjen for det er sjelden å kunne smake så mange ulike cuveer fra dette legendariske champagnehuset. 

 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her