Matkurs og vinkurs

Vinkurs med mat 13. november i Oslo

En unik sjanse til å smake virkelig eksklusive og verdensberømte champagner med stjernemat fra Statholdergaarden

En unik sjanse til å smake virkelig eksklusive og verdensberømte champagner med stjernemat fra Statholdergaarden

Gå ikke glipp av denne helt unike smakingen med svært så flotte champagner til Michelin-mat.
Julie Helene Amundsen
17 Juli 2018 - 18:32
Nicholas Lane

Dette blir en helt unik aften du rett og slett ikke kan gå glipp av. Nicholas Lane som er vinmaker hos Dom Pérignon, kommer til Oslo for å presentere fire svært eksklusive champagner fra sitt sortiment. Han er new zealanderen som relativt nylig har gjort franskmann av seg, for å jobbe som ønolog for Dom Pérignon og som dermed er ansvarlig for den rikholdige kjelleren og kommende lanseringer. 

Dom Pérignon lager noen av verdens mest anerkjente champagner. De jobber kun med årgangsviner og druer av svært høy kvalitet, hvilket resulterer i fantastisk flotte og holdbare viner. Vinene vi får smake denne kvelden er Dom Pérignon Rosé 2005, Dom Pérignon 2009 og ikke minst den svært eksklusive Dom Pérignon P2 2000. Ikke nok med dette vil det bli en førlansering av den eksepsjonelle Dom Pérignon 2008. Det som gjør sistnevnte så spesiell, er at det var den siste champagnen den forrige kjellermesteren Richard Geoffroy som var hos Dom Pérignon i årevis, laget før han nylig sluttet. Denne vinen har aldri før vært tilgjengelig i Norge og når får du smake den som en av de første. 

Her kan du lese hva Apéritif mener om Dom Pérignons viner

Ikke nok med dette så har Statholdergaardens kokker komponert en helt egen meny for disse vinene. Det blir fire små retter perfekt tilpasset hver sin vin. Statholdergaarden er en av Norges aller beste restauranter og det er ikke uten grunn at de har beholdt sin Michelinstjerne i over 21 år. 

 

La ikke denne anledningen gå fra deg. Den kommer ikke igjen for det er sjelden å kunne smake så mange ulike cuveer fra dette legendariske champagnehuset. 

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her