Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 20. november

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

En unik vinsmaking med Stings viner fra Toscana

Sting komponerer ikke bare musikk, han skaper også vinmagi! Bli med på en uforglemmelig vinsmaking den 20. november.
08 November 2023 - 07:50

Ta turen til Sentralen i Oslo og smak på 7 viner fra Tenuta Il Palagio, Sting og Trudie Stylers økologiske vingård i hjertet av Firenze. Denne eksklusiv smakingen, blir ledet av ingen ringere enn Stings bestevenn og eksportmanager, Tony Sasa.

Tenuta Il Palagio er en sjarmerende vingård som ligger i Figline Incisa Valdarno, den sørligste tuppen av den midterste av de tre «fingrene» i Colli Fiorentini som omkranser Chianti Classico. Denne historiske vingården, som dateres tilbake til 1500-tallet, har en fascinerende historie som nå involverer to kjente internasjonale ikoner, Trudie Styler og musikeren Sting. De overtok renessanse-eiendommen på 350 hektar i 2000 og har siden renovert så vel bygninger som omgivelsene. Trudie som er vokst opp på en gård i England, ønsket seg et sted som også kunne dyrkes og etter økologiske prinsipper. De dyrker druer med respekt for naturen, uten bruk av kjemiske sprøytemidler eller kunstgjødsel.

På vingården kan du også finne oliventrær, grønnsaker og kastanjetrær samt at de holder bier som i sin tur gir kastanjehonning. I porteføljen finnes både hvitvin, rosévin og rødvin av høy kvalitet. Deres første årgang var i 2007 og siden den gang har vinene fått flere gode omtaler. De 11 hektarene på vingården gir viner som har fått navn etter kjente Sting- og Police-sanger som Roxanne, When We Dance, Messages in a Bottle og Sister Moon. De fleste vinene gjennomgår en naturlig gjæring i de årgangene hvor det er mulig, noe som gir en mer kompleks og autentisk karakter. Vinmakerteamet på Il Palagio har i flere år fått hjelp av den kjente vinmakeren, Riccardo Cotarella, som i over 50 år har år vært konsulent for mange produsenter av kvalitetsvin over hele Italia.

Villa Palagio Foto: Jaime Travezan

Chianti Colli Fiorentino får ekstra drahjelp av å tilby romantisk ramme for brylluper og kjendiser - Aperitif.no

Tony vil dele sin ekspertise om vinene og fortelle deg historien bak Tenuta Il Palagio, noe som gir deg en dypere forståelse av den lidenskapen som er investert i hver flaske. Gå ikke glipp av denne enestående muligheten, ta med deg venner og kjære og bestill i dag..

Il Palagio.png [73.97 KB]OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her