Enda billigere i boks

Den sterke krona gir seg utslag i lavere vinpriser til glede for oss nordmenn som stadig plyndres på grunn av høye avgifter og liten konkurranse i detaljleddet. Ukens vin er riktignok blitt noen kroner billigere det siste halvåret som flaske men det er sæ
Aase E. Jacobsen
26 Juni 2002 - 08:00

Dessuten er spanske Casa Alonso 2000 (45693) for flaske og Casa Alonso 2000, kr 259.00 (45693- bestillingsutvalg) for 3 liter perfekt for sommersesongen  ved at den egner seg til å serveres avkjølt ved ca 13-14 grader eller ved mer "normale" 18 grader. Også fordi den er et utmerket følge til kalde retter som skinke og annen spekemat, carpaccio, kyllingsalat og tapas. Men selvsagt også til varm mat som enklere retter med grillet kylling eller fisk med smaksrikt tilbehør samt selvsagt pizza og pasta. Selv om ikke gryter er det vi helst forbinder med sommerlig spise smaker det like godt i den lyse årstiden og Casa  Alonso kan du nyte til en slik gryte enten du velger kylling, svin eller lam.

Duften er god og frisk med syrlige skogsbær og noe kirsebær samt noe jordsmonn og toast. Smaken er saftig og bløt med solbærpreg i midten og behagelig bærpreg og friskhet i finishen. Lett å like og god å drikke alene.

Opprinnelsen til Casa Alonso er Castilla-La Mancha som er Spanias mestproduserende område. Et område som er i sterk fremgang hva kvalitet angår takket være nytenking i så vel vinmarkene som i vinkjellerne og som i fremtiden kommer til å by på mye god vin til interessant priser.

Alle har vel oppdaget vinboksen fordeler, det gir salgstallene klare bevis på. En tredel av all vin solgt gjennom polet er i boks, og det er verdensrekord. Men så er vi nordmenn rare, det synes i alle fall franskmenn og italienere som "aldri" kunne tenke seg å bære med seg en vinboks fra butikken. Det burde de imidlertid prøve siden boksen er lett å frakte meg seg ut i det fri samtidig som den holder vinen kjølig lenger enn i flaske så lenge den ikke settes i solsteiken.

Hvis du har andre planer for menyen enn hva ukens vin passer til, er det mange gode alternativer på boks. Planlegger du å servere lam, kalv eller svin er boksen ved navn Duo Rouge (45863) (for 3 liter) et godt valg. Den har mer regionalkarakter og personlighet enn spanjolen og byr på jordsmonn, krydder og urter i tillegg til masser av sommersøte røde skogsbær samt noe kirsebær i duften. God saftighet samt krydder og jordsmonn mot slutten. Dempete tanniner og frisk god finish.

Er det derimot saftig grillet rødt kjøtt som har vært marinert eller godt krydret, som frister, er Cuvée Chantal (45744) (for 3 liter) tingen. Den er rikere i bærpreget i så vel duft som smak. Bærsødme i midten og fine tanniner samt solbær, lakris og sjokolade i slutten.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Casa Alonso 2000, kr 259.00 (45693- bestillingsutvalg)
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip
Dagens rett

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip

Julematen er i butikkene allerede. Da passer det fint å prøve noen nye kombinasjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her