Enda billigere i boks

Den sterke krona gir seg utslag i lavere vinpriser til glede for oss nordmenn som stadig plyndres på grunn av høye avgifter og liten konkurranse i detaljleddet. Ukens vin er riktignok blitt noen kroner billigere det siste halvåret som flaske men det er sæ
Aase E. Jacobsen
26 Juni 2002 - 09:00

Dessuten er spanske Casa Alonso 2000 (45693) for flaske og Casa Alonso 2000, kr 259.00 (45693- bestillingsutvalg) for 3 liter perfekt for sommersesongen  ved at den egner seg til å serveres avkjølt ved ca 13-14 grader eller ved mer "normale" 18 grader. Også fordi den er et utmerket følge til kalde retter som skinke og annen spekemat, carpaccio, kyllingsalat og tapas. Men selvsagt også til varm mat som enklere retter med grillet kylling eller fisk med smaksrikt tilbehør samt selvsagt pizza og pasta. Selv om ikke gryter er det vi helst forbinder med sommerlig spise smaker det like godt i den lyse årstiden og Casa  Alonso kan du nyte til en slik gryte enten du velger kylling, svin eller lam.

Duften er god og frisk med syrlige skogsbær og noe kirsebær samt noe jordsmonn og toast. Smaken er saftig og bløt med solbærpreg i midten og behagelig bærpreg og friskhet i finishen. Lett å like og god å drikke alene.

Opprinnelsen til Casa Alonso er Castilla-La Mancha som er Spanias mestproduserende område. Et område som er i sterk fremgang hva kvalitet angår takket være nytenking i så vel vinmarkene som i vinkjellerne og som i fremtiden kommer til å by på mye god vin til interessant priser.

Alle har vel oppdaget vinboksen fordeler, det gir salgstallene klare bevis på. En tredel av all vin solgt gjennom polet er i boks, og det er verdensrekord. Men så er vi nordmenn rare, det synes i alle fall franskmenn og italienere som "aldri" kunne tenke seg å bære med seg en vinboks fra butikken. Det burde de imidlertid prøve siden boksen er lett å frakte meg seg ut i det fri samtidig som den holder vinen kjølig lenger enn i flaske så lenge den ikke settes i solsteiken.

Hvis du har andre planer for menyen enn hva ukens vin passer til, er det mange gode alternativer på boks. Planlegger du å servere lam, kalv eller svin er boksen ved navn Duo Rouge (45863) (for 3 liter) et godt valg. Den har mer regionalkarakter og personlighet enn spanjolen og byr på jordsmonn, krydder og urter i tillegg til masser av sommersøte røde skogsbær samt noe kirsebær i duften. God saftighet samt krydder og jordsmonn mot slutten. Dempete tanniner og frisk god finish.

Er det derimot saftig grillet rødt kjøtt som har vært marinert eller godt krydret, som frister, er Cuvée Chantal (45744) (for 3 liter) tingen. Den er rikere i bærpreget i så vel duft som smak. Bærsødme i midten og fine tanniner samt solbær, lakris og sjokolade i slutten.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Casa Alonso 2000, kr 259.00 (45693- bestillingsutvalg)
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her