Endringer i Moestue

Moestue Grape Selections reorganiserer og styrker samtidig det nordiske samarbeidet.
Redaksjonen
23 Juni 2008 - 10:00

I forbindelse med omorganiseringen etableres Moestue Gruppen med følgende firmaer.
 
Moestue Grape Selections AS i Norge, som er eid 100 prosent av Moestue Gruppen.
 
Podium Wines AS i Norge, også dette selskapet er eid 100 prosent av Moestue Gruppen.
 
Moestue Grape Selections AB i Sverige, eid 50 prosent av Moestue Gruppen og 50 prosent av aktive lokale partnere i firmaet.
 
Moestue Grape Selections Ltd AB i Finland, eid 50 prosentav av Moestue Gruppen og 50 prosent av aktive lokale partnere i firmaet.
 
Bedre plattform
Med en slik reorganisering mener Moestue Grape Selections at selskapet skal kunne tilby partnerne en helhetlig nordisk plattform for import, salg, markedsføring av vin, brennevin og øl i Norge, Sverige og Finland.
 
Selskapet mener at en nordisk plattform vil gi mange fordeler på tvers av landegrensene, samtidig som behovene i hvert enkelt land gis den nødvendige tilpasningen i forholdet til de lokale markedene.
 
Tilpasninger
Moestue Gruppen vil fortsette å bruke VSD Logistics som samarbeidspartner i forhold til logistikktjenester.
 
Implementeringen av ny struktur og nye løsninger vil skje ved hjelp av følgende tilpasninger:
 
I Norge blir Inge Hilland ny administrerende direktør for Moestue Gruppen og for Moestue Grape Selections.
 
Blir partner
Hilland blir samtidig partner i Moestue Gruppen. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør og partner i Podium Wines AS og har tidligere vært General Manager for Diageo i Norden.
 
Christopher Moestue blir direktør for produkter og produktutvikling i Moestue Grape Selection og for Moestue Gruppens øvrige selskaper.
 
Veslemøy Hvidsten blir salgssjef, med ansvar for horeca i Moestue Grape Selections og Podium Wines.
 
Per Mæleng blir kommunikasjonsdirektør i Moestue Grape Selections og vil samtidig bistå Moestue Gruppens øvrige selskaper innenfor dette virksomhetsområdet.
 
Innlemmes
Podium Wines, som tidligere var eid av Hilland (50 prosent) og Moestue Grape Selections (50 prosent), innlemmes i Moestue Gruppen.
 
Victoria Brandvold etterfølger Hilland som daglig leder av firmaet.
 
Camilla Schjølset er ansatt i salgsavdelingen for å styrke Podium Wines sin posisjon i horecamarkedet.
 
Thomas Stabenfeldt er ansatt som produktsjef i Podium Wines og vil begynne 16. juli.
 
Fusjon
I Sverige fusjonerer Moestue Grape Selections AB med Fine Wine Sweden AB for ytterligere å styrke posisjonen i det svenske markedet.
 
Firmaet skal hete Moestue Grape Selections AB. Fusjonen vil tilføre selskapet nødvendig ekspertise og kontaktnett.
 
Joakim Karlsson, som kommer fra stillingen som administrerende direktør i Fine Wine Sweden AB, blir administrerende direktør for Moestue Grape Selections AB. Karlsson blir partner i Sverige sammen med sin partner i Finland, Niclas Karlsson.
 
Sommelier
Joel Bergström er ansatt for å styrke posisjonen i HORECA. Bergström har bakgrunn som foreleser, skribent og sommelier.
 
I Finland øker Moestue Gruppen eierandelen i Fine Wine Finland Ltd AB til 50 prosent. Firmaet vil skifte navn til Moestue Grape Selections Ltd AB.
 
Niclas Karlsson fortsetter som administrerende direktør og partner i Finland. Joakim Karlsson, administrerende direktør i Moestue Grape Selections i Sverige, er også partner i Finland.
 
Jonas Sahlberg er salgssjef mot Horeca.
 
Den nye organiseringen i Moestue Gruppen er virksom fra i dag.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her