Drikke
Er ditt favorittøl blant finalistene?

Er ditt favorittøl blant finalistene?

Dette er de 36 beste av i alt 90 deltakende øl i Årets øl-kåringen.
Aase E. Jacobsen
17 Desember 2012 - 15:40

Årets øl 2012 nærmer seg en avgjørelse. Den 5. januar på den store matgallaen i Stavanger avsløres hvilket øl som fikk alle flest stemmer i årets kåring. I alt 90 øl fra 21 bryggerier ble vurdert blindt av en fagjury på 25 ølkompetente personer og en folkejury på 3000 som avga sin stemme på aperitif.no.

I innspurten slåss 12 bryggerier med 36 øl om fem finaleplasser. Nedenfor finner du de 36 ølene som fikk flest stemmer av begge juryer til sammen.

Til finalen i Årets øl går imidlertid bare den beste i hver av de fem kategoriene sammen med Årets innovasjon som er en kategori på tvers av alle de fem andre.

Kåringen av Årets Øl 2012 er et samarbeid mellom Apéritif, Ølakademiet og Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Følgende brygg og bryggerier topper de seks ulike kategoriene (i alfabetisk rekkefølge):

Klasse 1: LYS LAGER / PILS

• Grans Bryggeri: Grans Premium Pils
• Grans Bryggeri: Lade Gaards Pilsner
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Pilsner
• Nøgne Ø: India Pale Lager
• Sundbytunet: Kjellerpils
• Aass Bryggeri: Aass Fatøl

Klasse 2: HVETEØL / BLONDE

• Atna Øl: Atna Rypeøl
• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Blondie
• Inderøy Gårdsbryggeri: Toillbokk
• Kinn Bryggeri: Kinn Jubileum
• Nøgne Ø: Tiger Tripel
• Aass Bryggeri: Aass Weissen

Klasse 3: MØRK LAGER / BAYER / BOKK

• Borg Bryggeri: Borg Bokkøl
• Grans Bryggeri: Lade Gaards Mørk Lager
• Ringnes Bryggeri: Frydenlund Bayer
• Ringnes Bryggeri: Frydenlund Bokk
• Sundbytunet: ByBayer
• Aass Bryggeri: Aass Bayer

Klasse 4: ALE

• Klostergården Håndbryggeri: Klostergården Amber
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Hoppy Joe
• Lervig Aktiebryggeri: Lervig Lucky Jack
• Sundbytunet: Red Ale
• Trollbryggeriet: Brown Ale
• Ægir Bryggeri: Ægir India Pale Ale

Klasse 5: PORTER OG STOUT

• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Sundvolden Porter
• Kinn Bryggeri: Kinn Svartekunst
• Nøgne Ø: Imperial Rye Porter
• Nøgne Ø: Imperial Stout - Cognac Edition
• Ægir Bryggeri: Ægir Natt Imperial Porter
• Aass Bryggeri: Aass Stout

Klasse 6: ÅRETS INNOVASJON

• Haandbryggeriet: Haandbryggeriet Sur Megge
• Kinn Bryggeri: Rosa Kinn
• Klostergården Håndbryggeri Klostergården Røykporter
• Nøgne Ø: Red Horizon 2nd Edition
• Ringnes Bryggeri: Ringnes Lite Glutenfri
• Ægir Bryggeri: Ægir Lynchburg Natt

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen
Dagens rett
Svinefilet med basilikum og pinjenøtter og fetakrem

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen

Vi går for en rett med svinefilet som kan virke litt omstendelig denne fredagen. Men at det smaker godt - det lover vi deg. Også at du kommer trygt og raskt i havn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien
Ukens kake
Appelsinclafouti

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien

Den har akkurat det som trengs for å fungere som en dessert eller følge til en kopp te. Kaffe funker også til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

La deg forføre av disse sicilianske vinene
+
Godbiter i pollisten

La deg forføre av disse sicilianske vinene

De kommer fra en del av Sicilia som ikke er like kjent som Etna, men som byr på virkelig lekre viner med et usedvanlig godt terroir-avtrykk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Høyden er nøkkelen til Sicilias videre suksess
+

Høyden er nøkkelen til Sicilias videre suksess

Takket være suksessen vinene fra Etna har oppnådd, har den økte energien spredd seg til hele øya. Revitalisering av veletablerte druesorter, tilpassing til klimaendringer og økologisk dyrking står høyt på prioriteringslisten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir god fredagsstemning med dette på menyen
Dagens rett
Svinefilet med basilikum og pinjenøtter og fetakrem

Det blir god fredagsstemning med dette på menyen

Vi går for en rett med svinefilet som kan virke litt omstendelig denne fredagen. Men at det smaker godt - det lover vi deg. Også at du kommer trygt og raskt i havn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien
Ukens kake
Appelsinclafouti

Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien

Den har akkurat det som trengs for å fungere som en dessert eller følge til en kopp te. Kaffe funker også til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 27. mars i Oslo

Fordyp deg i chardonnay fra Vin de France til ekte Grand Cru

Smak den elskede druen Chardonnay hele veien fra Vin de France til toppvin som Grand Cru fra Chablis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag
Dagens rett
Tagliatelle med sik

Lag en litt annen vri på pastaretten i dag

Om du ikke har sik i fryseren, kan du bruke annen type fisk fra fiskedisken. Uansett er retten vel verd å prøve selv om det ikke er så vanlig med fisk i pastaretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 30. mai

Smak og sammenlign en rekke spennende årganger fra Chianti Classico

Denne kvelden får du smake 10 forskjellige årganger av klassikeren Fontalloro fra Felsina, helt tilbake til 1990.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg forføre av disse sicilianske vinene
+
Godbiter i pollisten

La deg forføre av disse sicilianske vinene

De kommer fra en del av Sicilia som ikke er like kjent som Etna, men som byr på virkelig lekre viner med et usedvanlig godt terroir-avtrykk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her