Matkurs og vinkurs

Vinkurs 23. september i Oslo

Smak en eksklusiv Barolo i dobbel-magnum, i tillegg til 10 andre lekre viner fra Piemonte
Foto: (Olga Yefimova)

Smak en eksklusiv Barolo i dobbel-magnum, i tillegg til 10 andre lekre viner fra Piemonte

Opplev Piemontes fantastiske viner gjennom denne smakingen av hele 11 viner fra toppvinmarker.
04 Juli 2019 - 13:12

Noen av verdens flotteste og mest ettertraktede viner kommer fra det klassiske området Piemonte, nordvest i Italia. Innen Piemonte er Barolo og Barbaresco de to kanskje mest berømte vinområdene, og denne kvelden får du selv oppleve Piemontes eleganse og raffinement gjennom denne smakingen av hele 11 viner.

Barbaresco.

Giacosa Fratelli er mest kjent for sine enkeltvinmarksviner og har kjøpt flere vinmarker i hjertet av Barolo, slik som Cascina Canavere i Monforte og Tenuta Le Mandorle i Castiglione Falletto. I dag er det en ny generasjon av Giacosa-familien, med fetterne Maurizio og Paolo Giacosa, som fører tradisjonene til vinhuset videre.

Til sammen eier de 50 hektar vinmarker i Piemonte og lager så vel hvite som røde viner, hvorav flere med DOCG-status slik som Barbaresco, også fra grand cru-et Basarin, Barolo, inkludert grand cru-et Bussia, Roero Arneis og Gavi for å nevne noen.

Det er selveste Maurizio Giacosa som kommer til Oslo denne mandagskvelden i september. Med seg har han et bredt utvalg av viner som til sammen vil gi deg en god forståelse for hva Piemonte smaker. Han lærer deg om forskjellene mellom vinstilene og områdets vinhistorie, og hva som gjør at vinene herfra holder en så høy kvalitet år etter år.

 

Totalt får du oppleve hele 11 utsøkte viner fra toppvinmarker denne kvelden. Smakingen blir ekstra spennende når det hele avsluttes med en svært så lekker dobbel-magnum av den fantastiske Barolo Bussia 2012. Dette kan du ikke gå glipp av!

Se alle våre kurs her

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.
Årgangsendringer kan forekomme.

Lyst til å spise noe før eller etter smakingen?
I samme huset som smaking foregår ligger Sentralen Restaurant. Der kan du spise etter smakingen, og få 10 prosent rabatt ved å vise frem kvittering for at du har deltatt på vårt arrangement.Har du lyst på noe å bite i før smakingen får du også 10 prosent rabatt på surdeigspizza i kafeen. Etter arrangementet kan du kose deg med en seksretters meny som du deler med de du eventuelt er sammen med. Eller andre som smaker sammen med deg.

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her