Matkurs og vinkurs

Vinkurs 23. september i Oslo

Smak en eksklusiv Barolo i dobbel-magnum, i tillegg til 10 andre lekre viner fra Piemonte
Foto: (Olga Yefimova)

Smak en eksklusiv Barolo i dobbel-magnum, i tillegg til 10 andre lekre viner fra Piemonte

Opplev Piemontes fantastiske viner gjennom denne smakingen av hele 11 viner fra toppvinmarker.
04 Juli 2019 - 14:12

Noen av verdens flotteste og mest ettertraktede viner kommer fra det klassiske området Piemonte, nordvest i Italia. Innen Piemonte er Barolo og Barbaresco de to kanskje mest berømte vinområdene, og denne kvelden får du selv oppleve Piemontes eleganse og raffinement gjennom denne smakingen av hele 11 viner.

Barbaresco.

Giacosa Fratelli er mest kjent for sine enkeltvinmarksviner og har kjøpt flere vinmarker i hjertet av Barolo, slik som Cascina Canavere i Monforte og Tenuta Le Mandorle i Castiglione Falletto. I dag er det en ny generasjon av Giacosa-familien, med fetterne Maurizio og Paolo Giacosa, som fører tradisjonene til vinhuset videre.

Til sammen eier de 50 hektar vinmarker i Piemonte og lager så vel hvite som røde viner, hvorav flere med DOCG-status slik som Barbaresco, også fra grand cru-et Basarin, Barolo, inkludert grand cru-et Bussia, Roero Arneis og Gavi for å nevne noen.

Det er selveste Maurizio Giacosa som kommer til Oslo denne mandagskvelden i september. Med seg har han et bredt utvalg av viner som til sammen vil gi deg en god forståelse for hva Piemonte smaker. Han lærer deg om forskjellene mellom vinstilene og områdets vinhistorie, og hva som gjør at vinene herfra holder en så høy kvalitet år etter år.

 

Totalt får du oppleve hele 11 utsøkte viner fra toppvinmarker denne kvelden. Smakingen blir ekstra spennende når det hele avsluttes med en svært så lekker dobbel-magnum av den fantastiske Barolo Bussia 2012. Dette kan du ikke gå glipp av!

Se alle våre kurs her

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.
Årgangsendringer kan forekomme.

Lyst til å spise noe før eller etter smakingen?
I samme huset som smaking foregår ligger Sentralen Restaurant. Der kan du spise etter smakingen, og få 10 prosent rabatt ved å vise frem kvittering for at du har deltatt på vårt arrangement.Har du lyst på noe å bite i før smakingen får du også 10 prosent rabatt på surdeigspizza i kafeen. Etter arrangementet kan du kose deg med en seksretters meny som du deler med de du eventuelt er sammen med. Eller andre som smaker sammen med deg.

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her