Erkebritiske Pimm's på Polet

Etter påtrykk fra flere norske finanskjendiser lanserer Diageo den klassiske drikken Pimm's No.1 i Norge.
Redaksjonen
08 Mai 2007 - 15:54

- Stadig flere har bedt oss ta inn partier med denne drinken som de frem til nå har måttet dra utenfor Norges grenser for å fa tak i, forteller Kristian Hvilen, informasjonsansvarlig i Diageo Norway.

- Pimm's No1. er viden kjent for sin forfriskende smak og nyter en høy posisjon i sofistikerte kretser verden over, sier Hvilen.

Erkebritisk
Pimm's er en viktig del av moderne engelsk kultur og er spesielt populær i Sør-England. Britene ser på Pimm's som en sommerdrikk til piknik, hagefester og på puben.

Pimm's er også et nøkkelelement på erkebritiske sportsarrangementer som Ascot, Royal Regatta og Wimbeldon. Bare under Wimbledon alene
går det årlig med over 80 000 Pimm's drinker!

Fra østersbar
Pimm's oppsto i en østersbar i London i 1840. Kundene savnet noe passende å drikke til sjømaten, og innehaveren av østersbaren, James Pimm, utviklet en ginbasert drink som han kalte "Pimm's No.1 Cup".

Den gang ble Pimm's servert i ølkrus til en kresen kundemasse, og ble raskt et alternativ til andre, sterkere drikker. Ryktene spredte seg raskt og forretningsfolk fra hele London kom til østersbaren for å drikke Pimm's No.1 Cup.

Soldatens følgesvenn
Etter James Pimms død i 1866, ble restaurantkjeden hans og den hemmelige Pimm's-oppskriften solgt til entreprenøren Horatio Davies. Han begynte å selge drikken også på andre serveringssteder over hele England. Etter hvert startet han også eksport av drikken, først og fremst ved å forsyne engelske soldater
verden over. Pimm's er nå tilgjengelig i 70 land.

Hemmelig oppskrift
Ryktene forteller at Pimm's er laget av tørr gin, likør, fruktjuice og krydder, men oppskriften er hemmelig.

Den er det bare seks personer i hele verden som kjenner. Det man med sikkerhet kan si, er at Pimm's har farge som mørk te med skjær av rødt, og at den har en myk smak av krydder og sitrus.

Slik serverer man Pimm's No. 1 Cup:
1/4 Pimm's
3/4 Sprite, 7-up eller lemonade
Raust med isbiter!
Toppes med appelsin, agurkskiver, samt mynteblader og serveres i en stor mugge.
Produktinformasjon
Volum: 70 cl
Alkohol: 25 %.
VP. nr: 752201
Pris: 224,90
Utvalg: Bestillingsutvalget
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen
Dagens rett
Tataki av hval med spicy ponzusaus

Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen

Siden tataki innebærer veldig kort kontakt med varme, er det en utmerket måte å tilberede det møre hvalkjøttet på, i panne eller på grill.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter
Dagens rett

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter

Lager du din egen urteolje i tillegg, kan du klappe deg på skulderen, for de har du gjort en solid innsats for smaken. Og kanskje reddet godt modne tomater fra søpla?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom
Ukens drink

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom

Noen ting går aldri av mote - Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes. Og denne er den aller mest forfriskende du kan lage.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri
+

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri

To stjerner i en sveip og det 10 uker etter åpning, er noe som er de færreste forunt, men så er da også Kristian Baumanns Koan en restaurant ulik alle andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen
Dagens rett
Tataki av hval med spicy ponzusaus

Start hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen

Siden tataki innebærer veldig kort kontakt med varme, er det en utmerket måte å tilberede det møre hvalkjøttet på, i panne eller på grill.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter
Dagens rett

Prøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter

Lager du din egen urteolje i tillegg, kan du klappe deg på skulderen, for de har du gjort en solid innsats for smaken. Og kanskje reddet godt modne tomater fra søpla?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her er oppskriften på hvordan du lager hval i wok - må prøves
Dagens rett

Her er oppskriften på hvordan du lager hval i wok - må prøves

Hvalkjøtt som er i høysesong nå, har en spennende smak som kommer ekstra godt frem når vi woker kjøttet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom
Ukens drink

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom

Noen ting går aldri av mote - Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes. Og denne er den aller mest forfriskende du kan lage.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her