Erkebritiske Pimm's på Polet

Etter påtrykk fra flere norske finanskjendiser lanserer Diageo den klassiske drikken Pimm's No.1 i Norge.
Redaksjonen
08 Mai 2007 - 15:54

- Stadig flere har bedt oss ta inn partier med denne drinken som de frem til nå har måttet dra utenfor Norges grenser for å fa tak i, forteller Kristian Hvilen, informasjonsansvarlig i Diageo Norway.

- Pimm's No1. er viden kjent for sin forfriskende smak og nyter en høy posisjon i sofistikerte kretser verden over, sier Hvilen.

Erkebritisk
Pimm's er en viktig del av moderne engelsk kultur og er spesielt populær i Sør-England. Britene ser på Pimm's som en sommerdrikk til piknik, hagefester og på puben.

Pimm's er også et nøkkelelement på erkebritiske sportsarrangementer som Ascot, Royal Regatta og Wimbeldon. Bare under Wimbledon alene
går det årlig med over 80 000 Pimm's drinker!

Fra østersbar
Pimm's oppsto i en østersbar i London i 1840. Kundene savnet noe passende å drikke til sjømaten, og innehaveren av østersbaren, James Pimm, utviklet en ginbasert drink som han kalte "Pimm's No.1 Cup".

Den gang ble Pimm's servert i ølkrus til en kresen kundemasse, og ble raskt et alternativ til andre, sterkere drikker. Ryktene spredte seg raskt og forretningsfolk fra hele London kom til østersbaren for å drikke Pimm's No.1 Cup.

Soldatens følgesvenn
Etter James Pimms død i 1866, ble restaurantkjeden hans og den hemmelige Pimm's-oppskriften solgt til entreprenøren Horatio Davies. Han begynte å selge drikken også på andre serveringssteder over hele England. Etter hvert startet han også eksport av drikken, først og fremst ved å forsyne engelske soldater
verden over. Pimm's er nå tilgjengelig i 70 land.

Hemmelig oppskrift
Ryktene forteller at Pimm's er laget av tørr gin, likør, fruktjuice og krydder, men oppskriften er hemmelig.

Den er det bare seks personer i hele verden som kjenner. Det man med sikkerhet kan si, er at Pimm's har farge som mørk te med skjær av rødt, og at den har en myk smak av krydder og sitrus.

Slik serverer man Pimm's No. 1 Cup:
1/4 Pimm's
3/4 Sprite, 7-up eller lemonade
Raust med isbiter!
Toppes med appelsin, agurkskiver, samt mynteblader og serveres i en stor mugge.
Produktinformasjon
Volum: 70 cl
Alkohol: 25 %.
VP. nr: 752201
Pris: 224,90
Utvalg: Bestillingsutvalget

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her