Erkebritiske Pimm's på Polet

Etter påtrykk fra flere norske finanskjendiser lanserer Diageo den klassiske drikken Pimm's No.1 i Norge.

- Stadig flere har bedt oss ta inn partier med denne drinken som de frem til nå har måttet dra utenfor Norges grenser for å fa tak i, forteller Kristian Hvilen, informasjonsansvarlig i Diageo Norway.

- Pimm's No1. er viden kjent for sin forfriskende smak og nyter en høy posisjon i sofistikerte kretser verden over, sier Hvilen.

Erkebritisk
Pimm's er en viktig del av moderne engelsk kultur og er spesielt populær i Sør-England. Britene ser på Pimm's som en sommerdrikk til piknik, hagefester og på puben.

Pimm's er også et nøkkelelement på erkebritiske sportsarrangementer som Ascot, Royal Regatta og Wimbeldon. Bare under Wimbledon alene
går det årlig med over 80 000 Pimm's drinker!

Fra østersbar
Pimm's oppsto i en østersbar i London i 1840. Kundene savnet noe passende å drikke til sjømaten, og innehaveren av østersbaren, James Pimm, utviklet en ginbasert drink som han kalte "Pimm's No.1 Cup".

Den gang ble Pimm's servert i ølkrus til en kresen kundemasse, og ble raskt et alternativ til andre, sterkere drikker. Ryktene spredte seg raskt og forretningsfolk fra hele London kom til østersbaren for å drikke Pimm's No.1 Cup.

Soldatens følgesvenn
Etter James Pimms død i 1866, ble restaurantkjeden hans og den hemmelige Pimm's-oppskriften solgt til entreprenøren Horatio Davies. Han begynte å selge drikken også på andre serveringssteder over hele England. Etter hvert startet han også eksport av drikken, først og fremst ved å forsyne engelske soldater
verden over. Pimm's er nå tilgjengelig i 70 land.

Hemmelig oppskrift
Ryktene forteller at Pimm's er laget av tørr gin, likør, fruktjuice og krydder, men oppskriften er hemmelig.

Den er det bare seks personer i hele verden som kjenner. Det man med sikkerhet kan si, er at Pimm's har farge som mørk te med skjær av rødt, og at den har en myk smak av krydder og sitrus.

Slik serverer man Pimm's No. 1 Cup:
1/4 Pimm's
3/4 Sprite, 7-up eller lemonade
Raust med isbiter!
Toppes med appelsin, agurkskiver, samt mynteblader og serveres i en stor mugge.
Produktinformasjon
Volum: 70 cl
Alkohol: 25 %.
VP. nr: 752201
Pris: 224,90
Utvalg: Bestillingsutvalget

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen