Matkurs og vinkurs

Vinsmaking Oslo 27. September

Et ekstraordinært møte med 11 viner fra en av toppene i amerikansk vinproduksjon

Et ekstraordinært møte med 11 viner fra en av toppene i amerikansk vinproduksjon

Denne kvelden får vi gleden av å smake en rekke på hele 10 viner av det anerkjente amerikanske vinhuset Copain.
17 September 2021 - 08:00

Amerikansk vin er i vinden som aldri før. Vinmakerne er blitt flinkere, kvaliteten har jevnt over høynet seg og ikke minst har de en vinstil som er lett å kombinere med mat.

CPN_TastingRoom_31_BMalone_10-2016.jpg [12.15 MB]

Dette er klassevinprodusenten fra landet der drømmen kan gå i oppfyllelse. Det var ikke en selvfølge at Ryan Zepaltas skulle havne i vinbransjen og bli den kvalitetsorienterte mannen han er i dag. Etter college flyttet Ryan til Sebastopol for å gjøre karriere innen skateboarding og ordnet seg en ekstrajobb med innhøsting på vineriet La Crema. Ryan forventet at det ville være en enkel jobb der han kunne drikke vin med kompisene sine hele dagen, men slik var det ikke. For ganske raskt ble vininteressen hans vekket, og Ryan så seg aldri tilbake. I dag er han vinmaker hos Copain, og hele hans historie og vinene som nå er hans stolthet, vil være fokus på denne smakingen.

iStock-157510779.jpg [700.73 KB]

Dette vineventyret har base i Sonoma Coast og alle som er interessert i vin har fått med seg at her skjer det mye bra. Copain lager i tillegg til chardonnay og pinot noir, viner basert på syrahdruen. I vinene sine etterstreber han den kjølige frukten lik den du finner i Nord-Rhône, noe som vil vises frem denne kvelden. I tillegg får vi smake på vin basert på druen Trousseau - som for første gang den setter sine vinbein på norsk jord.

dimitri mesnard.jpg [60.05 KB]For å føre oss gjennom denne smakingen kommer Dimitri Mesnard, Master Sommelier. Dimitri har jobbet aktivt som sommelier på michelinrestauranter siden 1996, helt til han i 2008 ble plukket opp av Jackson family Wines, som er en av de største vinhandlerne i USA. Han kommer til Oslo i samarbeid med California Wine Institute for å fremme kunnskapen om amerikansk vin, og beærer oss med sitt selskap denne kvelden. Og han velger da selvsagt fra øverste hylle.

Denne kvelden får du smake amerikanske viner i toppkvalitet som uten tvil kommer til å inspirere deg til å utforske mer. Her er det bare å glede seg.

Copain viner bilde.jpg [46.02 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her