Matkurs og vinkurs

Vinsmaking Oslo 27. September

Et ekstraordinært møte med 11 viner fra en av toppene i amerikansk vinproduksjon

Et ekstraordinært møte med 11 viner fra en av toppene i amerikansk vinproduksjon

Denne kvelden får vi gleden av å smake en rekke på hele 10 viner av det anerkjente amerikanske vinhuset Copain.
17 September 2021 - 07:00

Amerikansk vin er i vinden som aldri før. Vinmakerne er blitt flinkere, kvaliteten har jevnt over høynet seg og ikke minst har de en vinstil som er lett å kombinere med mat.

CPN_TastingRoom_31_BMalone_10-2016.jpg [12.15 MB]

Dette er klassevinprodusenten fra landet der drømmen kan gå i oppfyllelse. Det var ikke en selvfølge at Ryan Zepaltas skulle havne i vinbransjen og bli den kvalitetsorienterte mannen han er i dag. Etter college flyttet Ryan til Sebastopol for å gjøre karriere innen skateboarding og ordnet seg en ekstrajobb med innhøsting på vineriet La Crema. Ryan forventet at det ville være en enkel jobb der han kunne drikke vin med kompisene sine hele dagen, men slik var det ikke. For ganske raskt ble vininteressen hans vekket, og Ryan så seg aldri tilbake. I dag er han vinmaker hos Copain, og hele hans historie og vinene som nå er hans stolthet, vil være fokus på denne smakingen.

iStock-157510779.jpg [700.73 KB]

Dette vineventyret har base i Sonoma Coast og alle som er interessert i vin har fått med seg at her skjer det mye bra. Copain lager i tillegg til chardonnay og pinot noir, viner basert på syrahdruen. I vinene sine etterstreber han den kjølige frukten lik den du finner i Nord-Rhône, noe som vil vises frem denne kvelden. I tillegg får vi smake på vin basert på druen Trousseau - som for første gang den setter sine vinbein på norsk jord.

dimitri mesnard.jpg [60.05 KB]For å føre oss gjennom denne smakingen kommer Dimitri Mesnard, Master Sommelier. Dimitri har jobbet aktivt som sommelier på michelinrestauranter siden 1996, helt til han i 2008 ble plukket opp av Jackson family Wines, som er en av de største vinhandlerne i USA. Han kommer til Oslo i samarbeid med California Wine Institute for å fremme kunnskapen om amerikansk vin, og beærer oss med sitt selskap denne kvelden. Og han velger da selvsagt fra øverste hylle.

Denne kvelden får du smake amerikanske viner i toppkvalitet som uten tvil kommer til å inspirere deg til å utforske mer. Her er det bare å glede seg.

Copain viner bilde.jpg [46.02 KB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her