Europas beste kystkjøkken i Svolvær

Europas beste kystkjøkken ligger i Svolvær. Mesterkokk Roy-Magne Berglund ble sammen med lærling Tor Erling Dreyer på restauranten Du Verden kåret til Europas beste kystkjøkken i en stor kokkekonkurranse i Stockholm denne uken.
Redaksjonen
21 Mars 2003 - 01:00

De to kokkene konkurrerte mot lag fra seks andre nasjoner om tittelen og vant en premie på 75.000 kroner. Ti lag fra Italia, Grønland, Sverige, Finland og Norge var med i finalen.
 
Roy-Magne Berglund er tidligere kåret til Årets fiskekokk og er medlem på det norske kokkelandslaget.
 
Roy-Magne Berglund (t.v) eier og driver Europas beste kystkjøkken. Her er han sammen med lærling Tor Erling Dreyer som også deltok i konkurransen.

Deltakelsen fra Norge var i regi av RBL Nord-Norge og Arktisk Meny som ved hjelp av Reiselivsbedriftenes Landsforening og SAS sendte to lag til konkurransen. RBL Nord-Norge har etablert prosjektet Arktisk Meny hvor Berglund ofte har vært benyttet for å presentere de beste nordnorske råvarene.
 
Også Vertshuset Skarven i Tromsø deltok i konkurransen, og kom på en god fjerdeplass. Nord-Norge markerte seg dermed godt i en konkurranse hvor den faglige kvaliteten var høy.
 
Alle lagene konkurrerte med fisken Gjørs som råvare. Dette er en typisk innenlandsfisk, men som ikke er vanlig i de nordnorske farvannene. Roy-Magne Berglund og Tor Erling Dreyer hadde 14 ulike tilbehør til retten.
 
Om vinnerretten sier juryen: "Med en stark känsla för råvaror som förknippas med kustregioner har vinnarna med utomordentlig hantverkskänsla skapat en modern rätt med väl avvägda smaker".

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her