Europas beste kystkjøkken i Svolvær

Europas beste kystkjøkken ligger i Svolvær. Mesterkokk Roy-Magne Berglund ble sammen med lærling Tor Erling Dreyer på restauranten Du Verden kåret til Europas beste kystkjøkken i en stor kokkekonkurranse i Stockholm denne uken.

De to kokkene konkurrerte mot lag fra seks andre nasjoner om tittelen og vant en premie på 75.000 kroner. Ti lag fra Italia, Grønland, Sverige, Finland og Norge var med i finalen.
 
Roy-Magne Berglund er tidligere kåret til Årets fiskekokk og er medlem på det norske kokkelandslaget.
 
Roy-Magne Berglund (t.v) eier og driver Europas beste kystkjøkken. Her er han sammen med lærling Tor Erling Dreyer som også deltok i konkurransen.

Deltakelsen fra Norge var i regi av RBL Nord-Norge og Arktisk Meny som ved hjelp av Reiselivsbedriftenes Landsforening og SAS sendte to lag til konkurransen. RBL Nord-Norge har etablert prosjektet Arktisk Meny hvor Berglund ofte har vært benyttet for å presentere de beste nordnorske råvarene.
 
Også Vertshuset Skarven i Tromsø deltok i konkurransen, og kom på en god fjerdeplass. Nord-Norge markerte seg dermed godt i en konkurranse hvor den faglige kvaliteten var høy.
 
Alle lagene konkurrerte med fisken Gjørs som råvare. Dette er en typisk innenlandsfisk, men som ikke er vanlig i de nordnorske farvannene. Roy-Magne Berglund og Tor Erling Dreyer hadde 14 ulike tilbehør til retten.
 
Om vinnerretten sier juryen: "Med en stark känsla för råvaror som förknippas med kustregioner har vinnarna med utomordentlig hantverkskänsla skapat en modern rätt med väl avvägda smaker".

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen