Matkurs og vinkurs

Vinkurs i Oslo 28. oktober

Mai Tjemsland - Master of wine, tar deg gjennom 10 viner av det miljøvennlige slaget
Foto: (Foxys_forest_manufacture)

Mai Tjemsland - Master of wine, tar deg gjennom 10 viner av det miljøvennlige slaget

Master of Wine Mai Tjemsland guider deg gjennom jungelen av biodynamiske, økologiske og naturlige viner, slik at du kan finne din favoritt.
Julie Helene Amundsen
14 Oktober 2019 - 15:05

Økologisk, Biodynamisk og naturvin blir bare mer og mer populært blant nordmenn. I Europa, men også på de andre vinkontinentene øker interessen for bærekraftig vin, og vinbøndene jobber i tritt med det. Dermed ender vi opp med mye spennende produkter i hyllene på polet, men hvilke skal du velge?

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Mai Tjemsland, Master of Wine.

Økologiske produkter opplever store vekst og tilbudet øker stadig, men det kommer også nye begreper som ikke nødvendigvis er selvforklarende. Hva er forskjellen på naturviner, biodynamiske viner og de økologiske? 

Disse og mange andre svar gir Master of Wine Mai Tjemsland, en av Norges fremste vineksperter, denne kvelden

Hun tar deg gjennom ti spennende viner alt fra musserende og rosé, til hvitt og rødt

Hvorfor man fyller jorda hvor det skal vokse liv med sprøytemidler som tar liv, virker kanskje mot sin hensikt - og det er det også. Jorda har sitt eget immunforsvar som man kan styrke uten bruk at giftstoffer og syntetiske produkter, er filosofien som stadig flere produsenter følger. Du vil også bli overrasket over hvor mange produsenter som faktisk jobber helt naturlig i vinmarken uten at de kaller seg naturvinprodusenter av den grunn. Det er nemlig ikke slik at all naturvin er funky og tåkete - selv om det også er en stil mange elsker. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Bli med på denne spennende smakingen, og bli inspirert til å velge miljøvennlig neste gang du er på Vinmonopolet

Foto: Kondor83
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her