Bærekraftige viner - økologisk, biodynamisk og naturvin med Mai Tjemsland

Vinkurs i Oslo 28. oktober

(Sergey Tinyakov)

Bærekraftige viner - økologisk, biodynamisk og naturvin med Mai Tjemsland

I en verden hvor fokuset på miljø og bærekraft stadig vokser, kan du også utgjøre en forskjell når det kommer til vinen du drikker. I løpet av noen kveldstimer lærer du å smake forskjellen og du finner garantert noen nye favoritter.

Vi har bare en klode, og det er det stadig flere vinbønder som innser. I Europa, men også på de andre vinkontinentene øker interessen for bærekraftig vin, og vinbøndene jobber i tritt med det. Dermed ender vi opp med mye spennende produkter i hyllene på polet, men hvilke skal du velge?

Mai Tjemsland, Master of Wine.

Økologiske produkter opplever store vekst og tilbudet øker stadig, men det kommer også nye begreper som ikke nødvendigvis er selvforklarende. Hva er bærekraftig vin, og hva er forskjellen mellom det og økologisk vin? Og hva med biodynami, hvor kommer Rudolf Steiner inn i bildet og har det noen hensikt? Hva er naturvin, og hvorfor er vinstilen både elsket og hatet?

Disse og mange andre svar gir Master of Wine Mai Tjemsland, en av Norges fremste vineksperter, denne kvelden

Hun tar deg gjennom ti spennende viner alt fra musserende og rosé, til hvitt og rødt

Hvorfor man fyller jorda hvor det skal vokse liv med sprøytemidler som tar liv, virker kanskje mot sin hensikt - og det er det også. Jorda har sitt eget immunforsvar som man kan styrke uten bruk at giftstoffer og syntetiske produkter, er filosofien som stadig flere produsenter følger. Du vil også bli overrasket over hvor mange produsenter som faktisk jobber helt naturlig i vinmarken uten at de kaller seg naturvinprodusenter av den grunn. Det er nemlig ikke slik at all naturvin er funky og tåkete - selv om det også er en stil mange elsker. 

Bli med på denne spennende smakingen, og bli inspirert til å velge miljøvennlig neste gang du er på Vinmonopolet

Foto: Kondor83

Kommende kurs

Til toppen