Matkurs og vinkurs

Gin &Tonic-kurs i Oslo 13. februar 2020

Smak 6 prisbelønte norske gin med lekre tonic til
Foto: (geckophotos)

Smak 6 prisbelønte norske gin med lekre tonic til

Smak på 6 svært gin. Til disse ginene får du også smake virkelige gode tonicer.
25 Oktober 2019 - 17:01
  Foto: Jacob Spangenberg

Gin & Tonic-bølgen har skylt over verden de siste årene, og Norge er intet unntak. Den klassiske drinken har gjenoppblomstret som den hotteste drinken på drinkkartet, mye takket være utviklingen av premium gin og tonic. Brennevinet som tidligere var produsert i Nederland og England blir nå produsert på håndverksdestillerier verden over - også her hjemme i Norge. Og norsk gin har klart satt sine spor på verdenskartet. 

Denne kvelden får du smake seks gin fra Det Norske Brenneri sin brilliante portefølje.  Det Norske Brenneri er produsenten bak verdenskjente Harahorn gin. De er Norges nest største brennevinsprodusent, og har sin produksjon og sitt fatlager i Grimstad på Sørlandet. I deres norske gin bruker de urter og bær fra himmel og hav. Einebær fra Finnmark og Hemsedal, blåbær fra Nordmarka utenfor Oslo, rabarbra fra Grimstad og tang fra Skagerrak – blant annet. Tilsammen er det for eksempel over 25 forskjellige urter, blomster og vekster i Harahorn gin. 

Med en slik kompleks blanding av urter, blomster og vekster er det ikke for gitt at all gin er kompatibel med all tonic. Og med det store utvalget som nå finnes av både gin & tonic kan det være vanskelig å finne kombinasjonene som synger.

 Foto: Jacob Spangenberg

Denne kvelden vil Bernard Tønder Smith, brennevinsentusiast og distributør av Det Norske Brenneri gi deg et innblikk i ginens underbare verden. Med seg har han Jacob Spangenberg fra Barkonsult et firma bygd av bartendere for bartendere, som blant annet driver med spesialimport av kvalitetsblandevann. Sammen vil gutta lære deg om infusering, destillasjonog urtene, blomstene og vekstene som gjør gin & tonic til den så populære drinken den er.

Selvfølgelig får du smake på de seks ginene Det Norske Brenneri har med. Du får også smake deg igjennom Three Cents sine prisbelønnede tonicer og miksere. Hvilken rolle garnityr har får du også lære. Alt i alt vil du altså få smake hele 6 drinker denne kvelden. 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe
Dagens rett

By på en kraftpakke av en sjømatsuppe

I denne suppa trenger du kraft av rekeskall - eller ferdig skalldyrkraft fra fryser eller butikk. Mektig godt smaker den.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er
+
Tester
80 portvin, madeira, sherry, vermut, rivesaltes, banyuls og andre hetviner testet

Her får du beviset for hvor lagringsdyktig vintage portvin er

28 år gammel portvin som er i like god toppform som 2022-utgaven. Det forteller alt om denne vinstilens selvfølgelige plass i en hver vinkjeller med ambisjoner. Men også at du ikke trenger en vinkjeller for å oppleve vellagret vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak
+

Norsk sherrysatsing - minst i volum, stor i smak

På en 300 år gammel eiendom i Jerez lager paret Brita Wergeland Hektoen og Agustin Benjumeda sherry i mikrovolum, og på en annen mer tradisjonell måte enn de klassiske sherrybodegaene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle
Dagens rett

Allerede for 224 år siden var kokker eksperimentelle

Kylling Marengo er faktisk så gammel oppskrift som fortsatt fungerer utmerket. Den var altså en keiser verdig. Og et klassisk eksempel på "man tager, det man haver".

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip
Dagens rett

Når du serverer medisterpølse på denne måten, må du lage stor porsjon med solbærdip

Julematen er i butikkene allerede. Da passer det fint å prøve noen nye kombinasjoner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch
Dagens rett

Skal du smake på årets ribbe allerede nå, gjør det med en kinesisk touch

Når den klassiske ribbemiddagen er hellig, gå for denne spennende oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her