Får ikke ha skilt

Familien Hasi driver Union Pizza på Strømsø i Drammen, men får ikke lov til å ha skilt til bedriften.
Redaksjonen
10 November 2008 - 18:07

Familien Hasi har drevet en take away-pizzarestaurant på Strømsø siden 2005. Siden oppstarten føler de at de har vært en kasteball i kommunen.
 
Det var tidligere et skilt på bygningen, men de fikk beskjed av kommunen om å ta det ned igjen.
 
- Da vi fikk beskjed om å ta ned skiltet hadde vi ett med logo, telefonnummer og terninger hengende mellom første og andre etasje på bygningen. Kommunen sa vi ikke kunne ha skilt med terningkast og telefonnummer på. Da sendte vi inn et nytt forslag med kun logo og telefonnummer, men fikk igjen avslag, sier Hasi.
 
- Vi har sendt inn flere søknader, men får avslag etter avslag. De sier ikke noe om hva vi må gjøre med skiltet for at det skal være lovlig å sette opp, sier Hasi, som har engasjert advokat for å se på saken.
 
Total misforståelse
Henrik Langum i bygg- og planavdelingen i Drammen kommune er saksbehandler i saken. Han mener det hele bygger på en stor misforståelse.
 
- Jahir Hasi har fått flere brev som ikke er besvart i denne saken. Da vi ba han om å ta ned det første skiltet som hang oppe, sa vi at han måtte engasjere et firma som kunne hjelpe han med å lage et passende skilt, sier Langum til dt.no.
 
Har gitt informasjon
- Vi har gitt ham informasjon om de lover og regler som gjelder, så får han med hjelp av firmaet han har engasjert komme med et forslag vi kan godkjenne, sier saksbehandleren.
 
Bygningen Union Pizza ligger i er verneverdig og kommunen er opptatt av at skiltet som henges opp skal se bra ut i forhold til bygningen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her