Farris vant emballasjedesignprisen 2001

Farris nye glassflaske vant prisen for emballasjedesign. Som en av fire kandidater ble Farrisflasken plukket ut blant alle produktene i dagligvarehandelen. Prisutdelingen fant sted på konferansen "Emballasjedesign - den viktigste faktoren i merkevarebyggi
Redaksjonen
06 April 2001 - 01:00

Det er fagtidsskriftet Emballering sammen med skolen for grafisk design som står bak designprisen som ble delt ut for første gang i går. Det er ønsket om bedre fokusering på det unge designmiljøet her i landet og på emballasjedesign og merkevarebygging som ligger bak prisen. Tradisjonelt har bedrifter sendt inn emballasjeløsninger til bedømning selv, men denne gange er fire finalister valgt ut på fritt grunnlag og Farris nye glassflaske er en av de fire.

Finalistene var:
1. Idun Vinagretto balsamico dressing
2. Sørlandschips
3. Farris glassflaske
4. Tine Gudbrandsdalsost

Og Farris glassflaske stakk av med den gjeveste prisen!
- Vi er stolt over at fagmiljøet og forbrukerne har blitt så glad i den nye flaksen, sier produktsjef Anne Grethe Johansen. Farrisflasken som bare selges på utesteder er designet av Strømme Trondsen design.

Tanken til designerne er at flasken ikke skal skamme seg ved siden av en fin rødvin, men heller øke eksklusiviteten på et pent dekket bord. Inspirasjonen til flaskene er hentet fra eksklusive olivenolje-flasker (slanke vinflasker). Mange vannflasker verden over er inspirert av vanndråpen, bla gjelder dette Perrier, Ramlösa og Evian. Ringnes ønsker bryte denne tradisjonen for på den måten å sette standarden for hva eksklusive vannflasker er i Norge.

Flasken returneres i Ringnes eget retursystem, men forbrukerne har blitt så glad i den at det går sport i å stjele den fra utestedene!

Vannflaskene selges fra alle barer og restauranter som fører Farris og Imsdal.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her