Fasit - Hvor godt kjenner du skogens ville vekster

Fasit - Hvor godt kjenner du skogens ville vekster

Her er fasiten til quizen om skogens ville vekster.
Redaksjonen
07 September 2014 - 09:49

Fasit

  • 1. Hvilken av disse sopptypene er ikke spiselig?
    • Kantarell

    • Traktkantarell

    • Rød fluesopp

  • 2. Hva kalles behandlingsmetoden som brukes for mange sopptyper?
    • Forvandling

    • Forvelling

    • Fortolling

  • 3. Hva het forfatteren av klassikeren Spiselig sopp?
    • Dr. Olav Sopp

    • Dr. Olav Kropp

    • Dr. Olav Propp

  • 4. Hva sier vi om rognebærene?
    • Sure er de, men høyt henger de

    • Henger høyt gjør de, men sure er de ikke

    • Høyt henger de, og sure er de

  • 5. Hva er skrubbær?
    • Et annet ord for tyttebær

    • Noen bær som bare ulven spiser

    • De røde bærene til "kaffeblomsten" (Cornus Svecica)

  • 6. Vokser tranebær i Norge?
    • Nei

    • Ja

    • Ja, men bare i Finnmark

  • 7. Er sjampinjong alltid spiselig?
    • Nei, det finnes noen giftige sorter

    • Ja

    • Ja, men de bør forvelles først

  • 8. Vokser multer i andre land enn de nordiske?
    • Ja, faktisk så langt sør som til 44. breddegrad (Alpene)

    • Nei, det er en helnordisk bærtype

    • Ja, men bare i Russland

  • 9. Hva kalles stoffet som blåbær har til felles med røde druer?
    • Antocyan

    • Antioksidant

    • Antikanin

  • 10. Er barnåler spiselige?
    • Nei, de bør ikke spises

    • Ja, de smaker også godt, særlig som skudd

    • Nei, de stikker for mye

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her