Favoritt til rekene

Denne uke har vi valgt en moderne tysk hvitvin som går utmerket til rekene enten de nytes med majo & loff eller med noe mer raffinement. Det er kanskje ikke vinen du serverer som aperitiff til en som synes all vin er "sur". 090699.
Redaksjonen
10 Mai 1999 - 01:53

Deinhard Dry Riesling 1997 (varenr. 34527, testsalg, kr 86,40) er en vellaget representant for de siste års nyvinning innen tysk vinproduksjon. Erkjennelsen av at vinpublikum vendte halvtørre liebfraumilcher og dess like ryggen i stadig større grad presset produsentene til å tenke nytt. De nye tyske viner er skapt i bildet av den moderne hvitvin som er frisk, fruktig og tørr. Hvitviner fra nær sagt alle verdenshjørner utgjør en sterk konkurrent til tyskernes 30-årige hegemoni i mellom- og lavprissegmentet for hvitt.
 
Tysk hvitvins styrke når vi ser bort fra disse enkleste typene er nettopp frukt og syre, men en syre som er så skarp at den oftest er best balansert når vinen har noe restsødme. De enkle vinene som fortsatt selges i store kvanta har ikke syre bare restsukker, er slappe og dvaske. Heller ikke en moderne tysker som Deinhard Dry Riesling 1997 er knusktørr, men oppleves som godt balansert på grunn av fine syrer.
 
Det er kanskje ikke vinen du serverer som aperitiff til en som synes all vin er "sur", men den er kjempefin til sommerens evigrosa slager, nemlig rekene. Reker har en touch av sødme og trenger syre i form av vin. Du kan også bruke den til skalldyrsalater som rekecocktail, eller andre ukompliserte retter med fisk eller skalldyr.
 
Deinhard er en betydningsfull produsent i Tyskland som har greid å kombinere størrelse med kvalitet. De er representert i de fleste av landets vinregioner. Dry Riesling kommer fra Rheinhessen, som har et delvis ufortjent rykte som liebfraumilch-land. Et rykte de produsentene som gjør en hederlig jobb nok sliter en del med på eksportmarkedet.
 
Tekst: Aase E. Jacobsen
09.06.99

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her