Fikk anmerkning

Fikk anmerkning

Mikrobryggeriet i Trondheim hadde ikke tatt med sprit og vin på øltavlen sin og fikk prikkbelastning for lovbruddet.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2013 - 12:07

Det er skjenkekontrollen i Trondheim som straffer Mikrobryggeriet på denne måten i følge Aftenposten som siterer adressa.no. Saken ble tatt opp i formannskapet tidligere denne uka av Jon Gunnes (V) som ba om en redegjørelse fra rådmannen, fordi han mener skjenkekontrollen er firkantet når de belaster Mikrobryggeriet med en prikk for de omtalte tavlene.

- Mikrobryggeriet informerer om sine varesorter inne i lokalet, i en pub som folk oppsøker fordi de brygger sitt eget øl. Jeg mener skjenkekontrollen skal konsentrere seg om å kontroll på skjenking av mindreårige, overskjenking og vold i lokalene, sier Gunnes. Han får støtte fra Høyre og KrF.

Dette er for dumt

Daglig leder Karethe Berg ved Trondhjem Mikrobryggeri er sjokkert etter beskjeden fra formannskapet.

- Jeg er overrasket og sjokkert over at dette blir stående. Jeg tenkte dette at dette er en gammel lov som ikke helt henger med i tida, og var overbevist om at prikkbelastningen ble trukket tilbake, sier Berg.

Hun forteller at hun har besøkt flere bryggeripuber rundt om, men aldri hørt om lignenede praksis av loven.

- Det er synd, men vi får bare gjøre om og skrive ned hele sortimentet vårt. Vi fikk ikke én eneste bemerkning på noen av de andre kontrollpunktene som er viktige, slik jeg ser det. Så velger de altså å slå ned på dette. Det blir for dumt, sier Berg.

Jon Gunnes kan nå vurdere om han tar saken videre inn til bystyret, som i sin tid vedtok å innføre prikkbelastning.

Stortinget bør på banen

SVs varaordfører Knut Fagerbakke ser at å tildele prikk som straff for den aktuelle øltavlen kan virke latterlig, men mener årsaken er den samme; øl kan ikke framheves foran brennevin og vin. All alkohol skal ha like stor plass ifølge loven.

- Her har helsemyndighetene nådd et nivå som blir uverdig, mener bryggeriforeningens leder Petter Nome. - Jeg kan be om at Bystyret vurderer å stryke dette fra reklamedelen i loven, slik at skjenkekontrollen kan konsentrere seg om det som gir lavere konsum. Uansett mener jeg Stortinget bør si noe om dette, og departementet vurdere hvordan loven skal tolkes i forhold til reklame.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her