Fikk anmerkning

Fikk anmerkning

Mikrobryggeriet i Trondheim hadde ikke tatt med sprit og vin på øltavlen sin og fikk prikkbelastning for lovbruddet.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2013 - 12:07

Det er skjenkekontrollen i Trondheim som straffer Mikrobryggeriet på denne måten i følge Aftenposten som siterer adressa.no. Saken ble tatt opp i formannskapet tidligere denne uka av Jon Gunnes (V) som ba om en redegjørelse fra rådmannen, fordi han mener skjenkekontrollen er firkantet når de belaster Mikrobryggeriet med en prikk for de omtalte tavlene.

- Mikrobryggeriet informerer om sine varesorter inne i lokalet, i en pub som folk oppsøker fordi de brygger sitt eget øl. Jeg mener skjenkekontrollen skal konsentrere seg om å kontroll på skjenking av mindreårige, overskjenking og vold i lokalene, sier Gunnes. Han får støtte fra Høyre og KrF.

Dette er for dumt

Daglig leder Karethe Berg ved Trondhjem Mikrobryggeri er sjokkert etter beskjeden fra formannskapet.

- Jeg er overrasket og sjokkert over at dette blir stående. Jeg tenkte dette at dette er en gammel lov som ikke helt henger med i tida, og var overbevist om at prikkbelastningen ble trukket tilbake, sier Berg.

Hun forteller at hun har besøkt flere bryggeripuber rundt om, men aldri hørt om lignenede praksis av loven.

- Det er synd, men vi får bare gjøre om og skrive ned hele sortimentet vårt. Vi fikk ikke én eneste bemerkning på noen av de andre kontrollpunktene som er viktige, slik jeg ser det. Så velger de altså å slå ned på dette. Det blir for dumt, sier Berg.

Jon Gunnes kan nå vurdere om han tar saken videre inn til bystyret, som i sin tid vedtok å innføre prikkbelastning.

Stortinget bør på banen

SVs varaordfører Knut Fagerbakke ser at å tildele prikk som straff for den aktuelle øltavlen kan virke latterlig, men mener årsaken er den samme; øl kan ikke framheves foran brennevin og vin. All alkohol skal ha like stor plass ifølge loven.

- Her har helsemyndighetene nådd et nivå som blir uverdig, mener bryggeriforeningens leder Petter Nome. - Jeg kan be om at Bystyret vurderer å stryke dette fra reklamedelen i loven, slik at skjenkekontrollen kan konsentrere seg om det som gir lavere konsum. Uansett mener jeg Stortinget bør si noe om dette, og departementet vurdere hvordan loven skal tolkes i forhold til reklame.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her