Fikk anmerkning

Fikk anmerkning

Mikrobryggeriet i Trondheim hadde ikke tatt med sprit og vin på øltavlen sin og fikk prikkbelastning for lovbruddet.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2013 - 13:07

Det er skjenkekontrollen i Trondheim som straffer Mikrobryggeriet på denne måten i følge Aftenposten som siterer adressa.no. Saken ble tatt opp i formannskapet tidligere denne uka av Jon Gunnes (V) som ba om en redegjørelse fra rådmannen, fordi han mener skjenkekontrollen er firkantet når de belaster Mikrobryggeriet med en prikk for de omtalte tavlene.

- Mikrobryggeriet informerer om sine varesorter inne i lokalet, i en pub som folk oppsøker fordi de brygger sitt eget øl. Jeg mener skjenkekontrollen skal konsentrere seg om å kontroll på skjenking av mindreårige, overskjenking og vold i lokalene, sier Gunnes. Han får støtte fra Høyre og KrF.

Dette er for dumt

Daglig leder Karethe Berg ved Trondhjem Mikrobryggeri er sjokkert etter beskjeden fra formannskapet.

- Jeg er overrasket og sjokkert over at dette blir stående. Jeg tenkte dette at dette er en gammel lov som ikke helt henger med i tida, og var overbevist om at prikkbelastningen ble trukket tilbake, sier Berg.

Hun forteller at hun har besøkt flere bryggeripuber rundt om, men aldri hørt om lignenede praksis av loven.

- Det er synd, men vi får bare gjøre om og skrive ned hele sortimentet vårt. Vi fikk ikke én eneste bemerkning på noen av de andre kontrollpunktene som er viktige, slik jeg ser det. Så velger de altså å slå ned på dette. Det blir for dumt, sier Berg.

Jon Gunnes kan nå vurdere om han tar saken videre inn til bystyret, som i sin tid vedtok å innføre prikkbelastning.

Stortinget bør på banen

SVs varaordfører Knut Fagerbakke ser at å tildele prikk som straff for den aktuelle øltavlen kan virke latterlig, men mener årsaken er den samme; øl kan ikke framheves foran brennevin og vin. All alkohol skal ha like stor plass ifølge loven.

- Her har helsemyndighetene nådd et nivå som blir uverdig, mener bryggeriforeningens leder Petter Nome. - Jeg kan be om at Bystyret vurderer å stryke dette fra reklamedelen i loven, slik at skjenkekontrollen kan konsentrere seg om det som gir lavere konsum. Uansett mener jeg Stortinget bør si noe om dette, og departementet vurdere hvordan loven skal tolkes i forhold til reklame.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her