Fikk servert frokostprisen for åttende gang på rad

Fikk servert frokostprisen for åttende gang på rad

Rica Nidelven har Norges beste hotellfrokost.
23 Oktober 2013 - 17:52

Hotellet har vunnet prisen «Twinings Best Breakfast» i 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 og 2012. Nå er det klart at prisen går til Trondheim også i 2013.10.23

- Jeg føler en kombinasjon av lettelse og glede over at vi greide det igjen. Åtte år på rad. Da er det ingen tvil om at vi har Norges beste hotellfrokost. Det blir vanskeligere å vinne for hvert år. Vi må utvikle oss hele veien. Jeg er fryktelig imponert over kjøkken og servitører, sier hotelldirektør Bjarte Gjerde til adressa.no.

F&B Manager Lars Erik Vesterdal mener hotellet vinner på å droppe å servere mat de selv ikke lager.

- Vi har kastet ut industrimat og lager mer selv. All mat vi kan lage fra bunnen, lager vi selv. Som leverpostei, skinke og laksen som vi selv graver. Og ikke minst servicen. Den er løftet i år igjen, sier Vesterdal.

- Grunnen til at vi vinner år etter år vinner er at finner noe nytt. Vi setter standarden for bransjen, og de kommer til oss og titter.

- Gjennom sommeren gjennomførte hotellet et stort oppussingsprosjekt, noe som gjorde at frokosten ikke kom opp på det nivået som gjester og jury kunne forvente. Etter at hotellet stod ferdig renovert er frokosten igjen tatt tilbake til gamle høyder, og fremstår på mange måter som enda bedre enn før. Juryen har valgt å legge mest vekt på det som er blitt levert etter oppussingen. Hotellet har spisset sitt utvalg enda mer enn før, og dette har hevet inntrykket ytterligere. Rica Nidelven Hotel er totalt sett en suveren vinner, og leverer kvalitet i alle ledd som ingen andre kan måle seg med, heter det i juryens begrunnelse.

Tre nykommere, The Thief, Rica Airport Hotel Stavanger og Britannia Hotel, havnet også på premiepallen. De to sistnevnte delte bronsen, mens Nythun Høyfjellstue vant den nyopprettede "Årets nisjepris". 

Grand Hotel Rica (Oslo), Refsnes Gods (Moss), Rica Dyreparken Hotel (Kristiansand), Rica Hell Hotel (Stjørdal), Rica Ishavshotel (Tromsø), Rica Sunnfjord Hotel (Førde), Solstrand Fjordhotel (Os) og Thon Hotel Opera (Oslo) forble uplassert i frokostfinalen.

Foto: Fra venstre: Lars-Erik Underthun (juryformann), Bjarte Gjerde (Hotelldirektør), Lars Erik Vesterdal (F&B Manager) og Stephen Twining. Foto: Ihne Pedersen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav rpis

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La laksen bli eplekjekk
Dagens rett

La laksen bli eplekjekk

En deilig lakserett med nydelig smak av eple er dagens fristende oppskrift.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her