Fjerner passord for alkoholinformasjon

Fra i dag, 1. april, fjerner medlemmene i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) passordene på hjemmesidene sine. Dermed er det mulig for alle å lete etter produktinformasjon om polprodukter på sidene, noe Sosial- og helsedirektoratet mener er ulovlig. Apéritif gir deg full oversikt over medlemmene som nå trosser direktoratet.

I brev til Sosial- og helsedirektoratet heter det: "Foreningen har inntatt det standpunkt at dens medlemmer lovlig kan unnlate å la sine hjemmesider være passordbeskyttede. Vi kan ikke se at alkohollovens reklameforbud er til hinder for dette", skriver foreningens advokat Wilhelm Matheson.

Videre skriver Matheson at de aktuelle hjemmesider inneholder produktinformasjon. Slik produktinformasjon rammes like lite av reklameforbudet som oppslag og artikler om alkoholholdige produkter i andre media. Hjemmesidene til medlemmer av Vin- og brennevinleverandørenes forening inneholder informasjon om virksomheten til det aktuelle medlem, samt informasjon om de produkter virksomheten leverer. Informasjon om virksomheten rammes ikke av reklameforbudet, hevder han.

Dermed er det fritt frem for alle å besøke medlemmenes hjemmesider uten at det kreves passord. Den produktinformasjon du finner på hjemmesidene består av informasjon om produsenten av varen, hvordan den er produsert, hva vinen passer til av mat, pris, og for eksempel hvordan mediene har omtalt produktet.

(med lenker til de norske importørenes hjemmesider)

Dette er medlemmene i Vin- og brennevinleverandørenes forening:
(Ikke alle medlemmene har hjemmesider og ikke alle har fjernet krav om passord. Klikk på lenkene for mer informasjon og hjemmesider.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen