Flaske eller boks? Ja takk, begge deler

Kartongvin har for alvor befestet seg hos norske vinkonsumenter. Imidlertid har slik vin en svært begrenset levetid, spesielt når boksen først er åpnet. Torres har derfor lagt et columbi egg når de nå lanserer noe helt nytt, Coronas Wine-in-Glass (egentli
12 Mai 2004 - 11:29

Det er ikke å legge skjul på at mange av oss setter pris på den relativt lave vekten en treliters kartong (BiB) med vin medfører når den skal transporteres hjem, eller til hytta som jo også skjer. I sistnevnte tilfelle betyr både vekt og minimal emballasje mest.

Det er derfor et betimelig spørsmål om hva det norske folk vil synes om den nye boksen. Kort fortalt er plastposen inne i kartongen skiftet ut med en firkantet glassflaske. Dette sikrer selvsagt lengre holdbarhet på vinen, da flasken ikke puster - i motsetning til pose. Imidlertid øker vekten markant, og hva gjør vi så med tomkartongen når hytta skal forlates?

Det er selvsagt ikke dette Torres har tenkt på når de nå lanserer kombiløsningen "glass i boks". Kartongen ytenpå flasken foldes ned, og flaskens kork kommer da til syne. Innholdet holder seg, i uåpnet tilstand, intakt i nær to år etter tapping. Til sammenlikning er regnet maksimal lagring for BiB kun seks måneder. Når en Glass-in-Box (GiB) først er åpnet, holder det resterende innholdet seg friskt i omlag én uke. Og det er alt i alt egentlig slett ikke verst.

Coronas fra Torres er en gammel traver og har solgt svært godt i sine 30 år på Vinmonopolet. Torres Coronas Wine in Glass 2002 (42424) (for to liter) er således et spennende tilskudd, selv om prisen relativt sett bare er marginalt rimeligere enn flaskevarianten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her