Flaske eller boks? Ja takk, begge deler

Kartongvin har for alvor befestet seg hos norske vinkonsumenter. Imidlertid har slik vin en svært begrenset levetid, spesielt når boksen først er åpnet. Torres har derfor lagt et columbi egg når de nå lanserer noe helt nytt, Coronas Wine-in-Glass (egentlig navngitt Glass-in-Box). Så spørs det hva folket synes om nyvinningen.

Det er ikke å legge skjul på at mange av oss setter pris på den relativt lave vekten en treliters kartong (BiB) med vin medfører når den skal transporteres hjem, eller til hytta som jo også skjer. I sistnevnte tilfelle betyr både vekt og minimal emballasje mest.

Det er derfor et betimelig spørsmål om hva det norske folk vil synes om den nye boksen. Kort fortalt er plastposen inne i kartongen skiftet ut med en firkantet glassflaske. Dette sikrer selvsagt lengre holdbarhet på vinen, da flasken ikke puster - i motsetning til pose. Imidlertid øker vekten markant, og hva gjør vi så med tomkartongen når hytta skal forlates?

Det er selvsagt ikke dette Torres har tenkt på når de nå lanserer kombiløsningen "glass i boks". Kartongen ytenpå flasken foldes ned, og flaskens kork kommer da til syne. Innholdet holder seg, i uåpnet tilstand, intakt i nær to år etter tapping. Til sammenlikning er regnet maksimal lagring for BiB kun seks måneder. Når en Glass-in-Box (GiB) først er åpnet, holder det resterende innholdet seg friskt i omlag én uke. Og det er alt i alt egentlig slett ikke verst.

Coronas fra Torres er en gammel traver og har solgt svært godt i sine 30 år på Vinmonopolet. Torres Coronas Wine in Glass 2002 (42424) (for to liter) er således et spennende tilskudd, selv om prisen relativt sett bare er marginalt rimeligere enn flaskevarianten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen