Flaskevann kan inneholde bakterier

Sjansen for at det finnes bakterier og soppsporer i flaskevann du kjøper i matvarebutikken er stor, viser en ny undersøkelse.

Vann fra sykehus er som kjent ikke tilrådelig for pasienter som har nedsatt immunforsvar. Derfor blir disse stadig oftere tildelt flasketappet vann, i den tro at man da unngår problemet. I følge den nederlandske forskeren Dr. Rocus R. Klont, stemmer dette imidlertid ikke.
 
For å finne ut hvordan det står til med flaskevannet besluttet Klont og hans kolleger, som til daglig jobber ved University Medical Centre Nijmegen, seg for å kjøre en undersøkelse på til sammen 68 utgaver av kjøpevann, én prøve kranvann samt én prøve kildevann. Vannet kom fra ni europeiske land samt fra syv andre land.
 
- Vi fant høyt nivå av bakterier i en rekke flasker med kjøpevann, rapporterte Klont. Totalt sett ga 40 prosent av prøvene utslag på bakterier eller soppsporer. Bakterier kunne dyrkes i laboratoriet fra 21 av flaskene.
 
- Disse resultatene mer enn indikerer at det utbredte inntrykket av at kjøpt flaskevann er rent og sikkert, ikke holder stand, mente Klont.
 
- Risikoen for sykdom hos friske mennesker kan sikkert være begrenset, men personer med dårlig immunforsvar er mer utsatt for infeksjoner, noe altså flaskevann kan høyne risikoen for at de får, avsluttet han.
 
Kilde: just-drinks.com

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen