Flere spritsteder

Listen over spritselgende utesteder i Stavanger økte fra 106 til 118 i fjor.
Redaksjonen
22 April 2009 - 18:00

- Man skulle stramme inn skjenkereglene, men i realiteten liberaliserte man spritsalget, sier SV-leder Marcela Molina.
 
SV, Ap, Rødt og en utbrytergruppe i Venstre advarte høylydt mot å utvide spritsalget i Stavanger fra klokken 01.00 til klokken 03.00 da nye, strammere, skjenkeregler skulle vedtas for ett år siden.
 
Ble advart
- Vi ble advart av fagfolk mot å gjøre dette, og det burde ikke komme som noen overraskelse at spritsalget går opp når en liberaliserer ved å utvide spritsalget med to timer fra klokken ett til klokken tre, sier gruppeleder Marcela Molina i Sosialistisk Venstrepartis bystyregruppe i Stavanger til aftenbladet.no.
 
Hjem i seng
Molina sier at flertallet bak skjenkereglene som ble innført i Stavanger 1. juli i fjor, ville ha ungdommen tidligere hjem, mens de voksne skulle få bli igjen og drikke sprit til klokken 03.00.
 
Logisk med flere
- At flere steder selger sprit nå enn for ett år siden er ikke så overraskende siden alle med bevilling nå kan velge å selge sprit. Det er logisk, sier Christine Sagen Helgø i Høyres bystyregruppe.
 
Hun mener de mange begivenhetene - blant annet i forbindelse med kulturhovedstadsåret - som preget Stavanger i fjor kan ha medvirket til høy spritomsetning.
 
- Det var tross alt kulturhovedstadsår med mange folkelig arrangementer. Disse førte til mye folk i sentrum med etterfølgende besøk på utesteder, sier Christine Sagen Helgø.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her