Folk vil ha selvstyre i skjenkespørsmål

La kommunene bestemme skjenketidene selv, svarer flertallet i fersk undersøkelse.
17 November 2011 - 17:06

I en ny undersøkelse som Respons Analyse har utført for Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF), svarer nesten 60 prosent av befolkningen at kommunene skal bestemme skjenketidene.

Dermed er et klart flertall i befolkningen uenige med Regjeringen, som nå vil frata kommunene muligheten til å skjenke lengre enn til kl 02.00, sier VBF.

Undersøkelsen som er gjennomført blant et representativt utvalgt på landsbasis, viser at kun 24 prosent svarer at det er Stortinget eller Regjeringen som bør avgjøre skjenketidene. Hele 57 prosent svarer at dette er et ansvar som bør ligge hos kommunene selv.

- Undersøkelsen viser at Regjeringen nå er i utakt med befolkningen når den vil tvinge alle kommuner til å stenge serveringen klokken 02.00. De nye kommunestyrene har knapt rukket å konstituere seg før Regjeringen varsler at man vil overprøve deres vurdering av skjenkepolitikken. Dette er en hån mot lokaldemokratiet, sier Ingunn Jordheim, generalsekretær i VBF.

Undersøkelsen viser at det er stor motstand mot forslaget også blant velgerne til statsminister Jens Stoltenberg.
- Over seks av ti arbeiderpartivelgere svarer at det er kommunene selv som skal bestemme skjenkepolitikken. Jeg håper nå at Stoltenberg vil lytte til sine egne velgere, og la kommunene fortsatt få lov til å bestemme den skjenkepolitikken de mener er best for sine innbyggere, sier Jordheim.

Undersøkelsen viser videre at velgere som stemmer Ap, Høyre og Veneste er mest tilbøyelige til å la kommunepolitikerne bestemme skjenketidene.  Velgere som stemmer KrF og SV er mer delt i synet på hvem som skal bestemme dette. Men også i disse partiene er det en overvekt som mener kommunepolitikerne bør ha det avgjørende ordet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her