Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Fontanafredda serverer på hjemmebane

Under OL i Torino Serverer Fontanafredda hele 30.000 flasker OL-vin.
Redaksjonen
20 Februar 2006 - 09:35

Det står ikke bare energidrikk og solbærtoddy på menyen under OL i Torino. Den italienske vinprodusenten Fontanafredda regner med å servere nærmere 30.000 flasker vin - både på VIP-mottakelser og i kafeer. Publikum kan selv besøke vingården bare en time unna OL-byen.

Fontanafredda er offisiell leverandør til OL, og største vinprodusent i Piemonte-regionen der vinterlekene arrangeres. Produsenten har utviklet en egen OL-serie med kjente viner som Barbaresco, Barbera og Barolo samt en musserende Asti. Vinene blir servert både i kafeteriaene og i VIP-losjene under Torino-OL.

Tidligere elskovsrede
Vingården Fontanafredda ligger utenfor Serralunga d'Alba, en times kjøring sørøst for Torino. Arbeiderne på vingården har sitt eget lille samfunn med boliger, skole, kirke, butikk og bar. Fontanafredda ble opprinnelig bygget som jaktslott og landsted for Italias første konge, Vittorio Emmanuele II, og hans elskerinne Rosa Vercellana. Eiendommen ble gjort om til vingård i 1878, og er nå den største vinprodusenten i området. Vingården er åpen for publikumsbesøk både under OL og ellers i året.

Slår Frankrike på Polet
Italia vant ikke bare kampen om OL, de er i ferd med å vinne norske vinvaner også. Ifølge Vinmonopolet vil italiensk passere fransk som mest populære rødvin i Norge, dersom tendensen fra i fjor fortsetter. Da solgte Frankrike 8.149.000 liter rødvin på Polet, mens Italia bare lå 243.000 liter bak. Og mens franskmennene gikk tre prosent tilbake, økte italienerne med 12 prosent.

Kilde: Amundsen (red. har modifisert salgstallene)

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Disse 1040 produktene kan du velge mellom fra fredag 5. mars

Kos deg med viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

UGB921-16x9.jpg
Godbiter i pollisten
Noe ekstra prisgunstig og solid til vinkjelleren.

Dette er et ypperlig alternativ når Burgund-pinot er for dyrt

En beaujolais fra en av de fremste cru-ene byr på fantastisk valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

UV020321-16x9.jpg
+
Ukens vin

Knallkjøp til sjømaten

Disse Savoie-vinene er blant vinterens aller beste kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

vin-bourgogne-pouilly-fuisse-pastoral-2017-frantz-chagnoleau.jpg
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Akkurat nå er dette det beste kjøpet fra Burgund

Fra Sør-Burgunds mest renommerte vinmarker og til en pris som er halvparten av hva du må betale for samme kvalitet fra «gullkysten».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her