Fontanafredda serverer på hjemmebane

Under OL i Torino Serverer Fontanafredda hele 30.000 flasker OL-vin.
Redaksjonen
20 Februar 2006 - 09:35

Det står ikke bare energidrikk og solbærtoddy på menyen under OL i Torino. Den italienske vinprodusenten Fontanafredda regner med å servere nærmere 30.000 flasker vin - både på VIP-mottakelser og i kafeer. Publikum kan selv besøke vingården bare en time unna OL-byen.

Fontanafredda er offisiell leverandør til OL, og største vinprodusent i Piemonte-regionen der vinterlekene arrangeres. Produsenten har utviklet en egen OL-serie med kjente viner som Barbaresco, Barbera og Barolo samt en musserende Asti. Vinene blir servert både i kafeteriaene og i VIP-losjene under Torino-OL.

Tidligere elskovsrede
Vingården Fontanafredda ligger utenfor Serralunga d'Alba, en times kjøring sørøst for Torino. Arbeiderne på vingården har sitt eget lille samfunn med boliger, skole, kirke, butikk og bar. Fontanafredda ble opprinnelig bygget som jaktslott og landsted for Italias første konge, Vittorio Emmanuele II, og hans elskerinne Rosa Vercellana. Eiendommen ble gjort om til vingård i 1878, og er nå den største vinprodusenten i området. Vingården er åpen for publikumsbesøk både under OL og ellers i året.

Slår Frankrike på Polet
Italia vant ikke bare kampen om OL, de er i ferd med å vinne norske vinvaner også. Ifølge Vinmonopolet vil italiensk passere fransk som mest populære rødvin i Norge, dersom tendensen fra i fjor fortsetter. Da solgte Frankrike 8.149.000 liter rødvin på Polet, mens Italia bare lå 243.000 liter bak. Og mens franskmennene gikk tre prosent tilbake, økte italienerne med 12 prosent.

Kilde: Amundsen (red. har modifisert salgstallene)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her