Fontanafredda serverer på hjemmebane

Under OL i Torino Serverer Fontanafredda hele 30.000 flasker OL-vin.
Redaksjonen
20 Februar 2006 - 09:35

Det står ikke bare energidrikk og solbærtoddy på menyen under OL i Torino. Den italienske vinprodusenten Fontanafredda regner med å servere nærmere 30.000 flasker vin - både på VIP-mottakelser og i kafeer. Publikum kan selv besøke vingården bare en time unna OL-byen.

Fontanafredda er offisiell leverandør til OL, og største vinprodusent i Piemonte-regionen der vinterlekene arrangeres. Produsenten har utviklet en egen OL-serie med kjente viner som Barbaresco, Barbera og Barolo samt en musserende Asti. Vinene blir servert både i kafeteriaene og i VIP-losjene under Torino-OL.

Tidligere elskovsrede
Vingården Fontanafredda ligger utenfor Serralunga d'Alba, en times kjøring sørøst for Torino. Arbeiderne på vingården har sitt eget lille samfunn med boliger, skole, kirke, butikk og bar. Fontanafredda ble opprinnelig bygget som jaktslott og landsted for Italias første konge, Vittorio Emmanuele II, og hans elskerinne Rosa Vercellana. Eiendommen ble gjort om til vingård i 1878, og er nå den største vinprodusenten i området. Vingården er åpen for publikumsbesøk både under OL og ellers i året.

Slår Frankrike på Polet
Italia vant ikke bare kampen om OL, de er i ferd med å vinne norske vinvaner også. Ifølge Vinmonopolet vil italiensk passere fransk som mest populære rødvin i Norge, dersom tendensen fra i fjor fortsetter. Da solgte Frankrike 8.149.000 liter rødvin på Polet, mens Italia bare lå 243.000 liter bak. Og mens franskmennene gikk tre prosent tilbake, økte italienerne med 12 prosent.

Kilde: Amundsen (red. har modifisert salgstallene)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her