Fontanafredda serverer på hjemmebane

Under OL i Torino Serverer Fontanafredda hele 30.000 flasker OL-vin.

Det står ikke bare energidrikk og solbærtoddy på menyen under OL i Torino. Den italienske vinprodusenten Fontanafredda regner med å servere nærmere 30.000 flasker vin - både på VIP-mottakelser og i kafeer. Publikum kan selv besøke vingården bare en time unna OL-byen.

Fontanafredda er offisiell leverandør til OL, og største vinprodusent i Piemonte-regionen der vinterlekene arrangeres. Produsenten har utviklet en egen OL-serie med kjente viner som Barbaresco, Barbera og Barolo samt en musserende Asti. Vinene blir servert både i kafeteriaene og i VIP-losjene under Torino-OL.

Tidligere elskovsrede
Vingården Fontanafredda ligger utenfor Serralunga d'Alba, en times kjøring sørøst for Torino. Arbeiderne på vingården har sitt eget lille samfunn med boliger, skole, kirke, butikk og bar. Fontanafredda ble opprinnelig bygget som jaktslott og landsted for Italias første konge, Vittorio Emmanuele II, og hans elskerinne Rosa Vercellana. Eiendommen ble gjort om til vingård i 1878, og er nå den største vinprodusenten i området. Vingården er åpen for publikumsbesøk både under OL og ellers i året.

Slår Frankrike på Polet
Italia vant ikke bare kampen om OL, de er i ferd med å vinne norske vinvaner også. Ifølge Vinmonopolet vil italiensk passere fransk som mest populære rødvin i Norge, dersom tendensen fra i fjor fortsetter. Da solgte Frankrike 8.149.000 liter rødvin på Polet, mens Italia bare lå 243.000 liter bak. Og mens franskmennene gikk tre prosent tilbake, økte italienerne med 12 prosent.

Kilde: Amundsen (red. har modifisert salgstallene)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen