For få kontroller

Porsgrunn kommune er misfornøyd med antall skjenkekontroller så langt i år.
Redaksjonen
02 September 2008 - 13:18

Nå kaller spesialkonsulent Petter Kjendalen inn representanter fra Bamble kommune og vaktselskapet Hafslund Infratech til et oppvaskmøte.
 
Kjendalen lover hyppigere kontroller av skjenkestedene i Porsgrunn, Bamble og i Kragerø.
 
Fire ganger
Bystyret i Porsgrunn har bestemt at hvert skjenkested skal kontrolleres fire ganger hvert år i snitt, men så langt i år har snittet ligget under to kontroller.
 
- Og nå har mye av året gått, sier Kjendalen til Ta.no.
 
- Det positive er at skjenkekontrollørene også er veldig velkomne i julebordssesongen, men vi ønsker oss jo en jevn fordeling over året, sier Kjendalen.
 
Det at kontrollene beregnes i snitt, betyr at enkelte steder oftere får besøk av kontrollørene enn andre.
 
- Ordningen fungerer slik at vi kan kontrollere oftere der det er behov for det. Det betyr at utesteder blir hyppigere kontrollert enn restauranter som har skjenkebevilling, men som nesten ikke selger alkohol. Likevel skal ingen føle seg for trygge, sier Kjendalen.
 
Bemanningsproblemer
Årsaken til mangelen på skjenkekontroller skyldes bemanningsproblemer i vaktselskapet. Den unnskyldningen faller ikke i god jord hos spesialkonsulenten.
 
- Det er ikke godt nok for oss. Nå må de sørge for å gjøre en bedre jobb fremover. Det er ikke påvist alvorlige avvik i de skjenkontrollene som har vært påvist hittil i år. Men vi vet at det er en del som bryter loven. Vi må ha litt flaks for å treffe riktig tidspunkt for kontrollene, sier Kjendalen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her