For få kontroller

Porsgrunn kommune er misfornøyd med antall skjenkekontroller så langt i år.

Nå kaller spesialkonsulent Petter Kjendalen inn representanter fra Bamble kommune og vaktselskapet Hafslund Infratech til et oppvaskmøte.
 
Kjendalen lover hyppigere kontroller av skjenkestedene i Porsgrunn, Bamble og i Kragerø.
 
Fire ganger
Bystyret i Porsgrunn har bestemt at hvert skjenkested skal kontrolleres fire ganger hvert år i snitt, men så langt i år har snittet ligget under to kontroller.
 
- Og nå har mye av året gått, sier Kjendalen til Ta.no.
 
- Det positive er at skjenkekontrollørene også er veldig velkomne i julebordssesongen, men vi ønsker oss jo en jevn fordeling over året, sier Kjendalen.
 
Det at kontrollene beregnes i snitt, betyr at enkelte steder oftere får besøk av kontrollørene enn andre.
 
- Ordningen fungerer slik at vi kan kontrollere oftere der det er behov for det. Det betyr at utesteder blir hyppigere kontrollert enn restauranter som har skjenkebevilling, men som nesten ikke selger alkohol. Likevel skal ingen føle seg for trygge, sier Kjendalen.
 
Bemanningsproblemer
Årsaken til mangelen på skjenkekontroller skyldes bemanningsproblemer i vaktselskapet. Den unnskyldningen faller ikke i god jord hos spesialkonsulenten.
 
- Det er ikke godt nok for oss. Nå må de sørge for å gjøre en bedre jobb fremover. Det er ikke påvist alvorlige avvik i de skjenkontrollene som har vært påvist hittil i år. Men vi vet at det er en del som bryter loven. Vi må ha litt flaks for å treffe riktig tidspunkt for kontrollene, sier Kjendalen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen