Førerkortvin lansert i Frankrike

Mens franske myndigheter slår ned på kjøring i alkoholpåvirket tilstand, har en vinprodusent funnet en salgsmessig god løsning. Heretter behøver ingen være redd for å miste førerkortet, eller få bot for brudd på promillegrensen.

Usikkerheten er alltid til stede for at du har drukket mer enn det loven tillater. Nå har imidlertid løsningen dukket opp i Frankrike. Vinen, kalt "Permis de Conduire", altså "førerkort", har et flaskevolum på 250 ml, og tilsvarer to glass vin. Meningen er at to personer skal kunne dele en slik flaske uten fare for å komme over promillegrensen på 0,05. Flaske har til og med rosa etikett og etterlikner til en viss grad det franske førerkortet.

Det er Alain-Dominique Perrin, eier av Château Lagrézette i Cahors, som står bak ideen. Dette som et motsvar eller innspill i den pågående debatt fra myndighetenes side om grensen for alkoholpåvirkning i trafikken.

Med et alkoholholdig produkt som oppfordrer til drikking, samt en etikett som etteraper det franske førerkortet, kan det umiddelbart virke som om Perrin er ute etter bråk. Men; hans advokat har fått tillatelse til navnet sjekket og godkjent, samtidig som etiketten tydelig fastslår at grad av påvirkning varierer fra menneske til menneske, samt den tilstand man er i.

Denne uken lanserte Perrin to varianter av sitt førerkort; Cabernet Sauvignon og Rosé de Cinsault. Begge med druer fra i Languedoc-regionen. Omlag 500.000 flasker er tappet, og vinen vil være tilgjengelig i restauranter og i vinbutikker. Pris er omlag 2 euro (17 kroner).

Kilde: Wine Spectator

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen