Maaemo
Fra februar 2020 er Esben Holmboe Bang og Maaemo på plass i Bjørvika
Foto: (Tuukka Koski)

Fra februar 2020 er Esben Holmboe Bang og Maaemo på plass i Bjørvika

Dermed får Oslos nyeste bydel også en trestjerners restaurant  å skilte med. Og fra i dag kan du studere livet på Maaemo gjennom en ny dokumentarserie. Se traileren her.
28 September 2018 - 11:25

– For å lykkes må vi aldri stoppe å utvikle oss. Nå er vi der hvor vi er nødt til å utfordre oss selv igjen og ta et nytt steg videre. Derfor må vi flytte, sier Esben Holmboe Bang, medeier og kjøkkensjef på Maaemo.

I dag slipper Maaemo slipper også en annen nyhet, nemlig første episode av sin egen dokumentarserie.

Se første episode her

 

 

Se hva annet som har skjedd sålangt i Bjørvika

Maaemo har, som første restaurant i Norge med tre stjerner i Michelin-guiden, fått mye oppmerksomhet langt utover landegrensene. Det er lang venteliste på bord hver dag. Over halvparten av de besøkende flyr inn utelukkende for å spise på restauranten. Å endre på noe som fungerer bra, er alltid forbundet med en viss risiko.

– Å flytte Maaemo er veldig skummelt! Vi er på et nivå der perfeksjon er det eneste som gjelder. Hver dag. Nå føler vi neste skritt er å nyskape opplevelsen, og da er flytting en naturlig beslutning. Vi må våge å balansere på kanten og ta risiko. For meg er kreativitet å tørre å fornye seg, selv om det betyr store endringer, sier Esben Holmboe Bang.

Neste stopp: Bjørvika

Mellom Barcode og fjorden bygges det nå for fullt, og en helt ny bydel er i ferd med å bli oppført. Det er her, ved kanten av Oslofjorden, at nye Maaemo skal ligge.

– Vi føler at vi skaper noe helt fantastisk, og det med en strålende beliggenhet. Vi jobber tett med utbygger for å forme et nytt, men gjenkjennelig sted hjertet til Maaemo kan banke, sier Esben Holmboe Bang.

Utbyggeren er Oslo S Utvikling (OSU), og administrerende direktør Rolf Thorsen gleder seg stort over at Maaemo skal flytte inn.

– Vi ønsker Maaemo velkommen til Bjørvika! Vi kunne ikke drømt om en mer passende aktør å få inn i dette området, som vi jobber for at skal bli Norges mest attraktive å bo, besøke og jobbe i, sier Rolf Thorsen.

Etter planen skal Maaemo åpne i nye lokaler i februar 2020. Selv om Holmboe Bang gleder seg til å flytte, er det mye som skal gjøres før den tid.

– Hele teamet jobber beinhardt hver dag for at gjestene våre skal få en unik opplevelse, og vi har ikke tenkt til å hvile frem til flyttingen. Tvert i mot! Men vi må nok finne på noe ekstra når det begynner å nærme seg teppefall i Schweigaardsgate, sier Esben Holmboe Bang.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her