Frankrike og EU destillerer 1.000.000.000 liter vin

Franske myndigheter har foreslått for EU å destillere hele 1 milliard liter vin.

Operasjonen skal finansieres av EU og franske myndigheter. EU skal etter planen bidra med 300 millioner Euro. Forslaget ses ikke på som den eneste løsningen på det enorme overskuddet av vin som samler seg i Europa, men heller som en frisk start for en kjempende vinindustri.
 
Selv om forslaget skal gjelde for hele den europeiske vinindustri, vil fransk vin være ikke mindre enn 25 prosent av totalmengden. Imidlertid kommer det som et sjokk for mange at majoriteten av den franske vinen som skal destilleres kommer fra AOC-områder, og ikke Vin de Pays.
 
- Dette er første gang i historien at franske AOC-viner vurderes destillert. Dette skyldes den alvorlige krisen bransjen er inne i, sier Denis Verdier, sjef for French Wine Cellars Confederation (CCVF).
 
Forslaget fremlagt viser at 200 millioner liter AOC-vin samt 50 millioner liter Vin de Pays vil bli destillert til industrielt bruk, som drivstoff og farmasøytisk industri.
 
For første gang på 10 år har Frankrike også et overskudd på 200 millioner liter vin, fra 2004-årgangen. Omlag halvparten av dette kommer fra Bordeaux alene.
 
Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen