Fransk hedersutnevnelse til fransk-norsk vinhandler

Den franske landbruksministeren belønner den fransk-norske vinhandleren Nicolas Fredrik Mahé de Berdouaré (Vinhuset NoFra) med det franske landbruksministeriets høyt ansette medalje og tittelen "Chevalier de l'Ordre National du Mérite Agricole".

Utnevnelsen skjer etter ti år med orokkelig tro på fransk vin.
- Livet er en kamp er noe jeg ofte sier. Man skal kjempe for alt man tror på, og aldri gi opp. Motgang, problemer og kriser er en del av livet. Se på det som en gave. Stå støtt i motgangen, og smil til alle gode stunder. Dette er fransk-norske Nicolas (36) sitt motto.
 
Utallige reisedøgn
Nicolas er en lykkelig mann i disse dager, men hviler ikke på laurbærene. Han er også en mann med stå på-vilje og ønske om resultater, og det norske folk vil ha mer vin og cognac fra hans sortiment. Høsten innebærer altså ikke bare en medaljeutdeling på den franske ambassaden i Oslo, men også utallige reisedøgn for å besøke landets mange restauranter og barer. - Man kan ikke selge bak et skrivebord, og man må være troverdig overfor kundene. Ellers er det bare å finne seg noe annet å gjøre, slår Nicolas fast.
 
Første medalje utdelt i 1883
Jules Mélines ble landbruksminister i 1883, og opprettet samme år ordningen med å belønne personer som har gjort en spesielt god innsats for det franske landbruket. Mélines så at blant de mange millioner menneskene som levde av landbruket, så var det noen som gjorde en spesielt god innsats for å utvikle og forbedre det til fordel for resten av befolkningen. Det kunne være bønder, agronomer, professorer, vitenskapsmenn, mennesker som la ned svært mye tid for landbruket gjennom sitt arbeid, og som fortjente en påskjønnelse for dette. Før Nicolas er det kun to i Norge som har fått den. Han er også en ung mottaker. 68 % av de som får tildelt medaljen er over 65 år.
 
Kilde: Vinhuset Nofra

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen