Fransk hedersutnevnelse til fransk-norsk vinhandler

Den franske landbruksministeren belønner den fransk-norske vinhandleren Nicolas Fredrik Mahé de Berdouaré (Vinhuset NoFra) med det franske landbruksministeriets høyt ansette medalje og tittelen "Chevalier de l'Ordre National du Mérite Agricole".
Redaksjonen
06 September 2005 - 02:00

Utnevnelsen skjer etter ti år med orokkelig tro på fransk vin.
- Livet er en kamp er noe jeg ofte sier. Man skal kjempe for alt man tror på, og aldri gi opp. Motgang, problemer og kriser er en del av livet. Se på det som en gave. Stå støtt i motgangen, og smil til alle gode stunder. Dette er fransk-norske Nicolas (36) sitt motto.
 
Utallige reisedøgn
Nicolas er en lykkelig mann i disse dager, men hviler ikke på laurbærene. Han er også en mann med stå på-vilje og ønske om resultater, og det norske folk vil ha mer vin og cognac fra hans sortiment. Høsten innebærer altså ikke bare en medaljeutdeling på den franske ambassaden i Oslo, men også utallige reisedøgn for å besøke landets mange restauranter og barer. - Man kan ikke selge bak et skrivebord, og man må være troverdig overfor kundene. Ellers er det bare å finne seg noe annet å gjøre, slår Nicolas fast.
 
Første medalje utdelt i 1883
Jules Mélines ble landbruksminister i 1883, og opprettet samme år ordningen med å belønne personer som har gjort en spesielt god innsats for det franske landbruket. Mélines så at blant de mange millioner menneskene som levde av landbruket, så var det noen som gjorde en spesielt god innsats for å utvikle og forbedre det til fordel for resten av befolkningen. Det kunne være bønder, agronomer, professorer, vitenskapsmenn, mennesker som la ned svært mye tid for landbruket gjennom sitt arbeid, og som fortjente en påskjønnelse for dette. Før Nicolas er det kun to i Norge som har fått den. Han er også en ung mottaker. 68 % av de som får tildelt medaljen er over 65 år.
 
Kilde: Vinhuset Nofra

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her