Fransk nettsted kritiserer Vinmonopolet

Det franske nettstedet, vitisphere.com, rettet sterk kritikk mot Vinmonopolet i en artikkel tidligere denne måneden, der de mener at Vinmonopolet favoriserer spanske viner.

Vitisphere trekker frem Vinmonopolets fokusområder som en av årsakene til det de mener er en skjev fordeling av nye viner på listeføringen fra januar av. En pressetur til Spania i september i år er likeledes sett på som toneangivende da journalistene fikk smake vin som ennå ikke er tilgjengelig i Norge. Vinmonopolet har i følge Vitisphere tatt inn 20 nye viner fra Spania for januarslippet. Det nevnes ikke at Vinmonopolet har hatt fokus med bla Burgund i 2005.

Fokusområdene for Vinmonopolet første halvdel av 2006 er som følger:
• Spania - januar 2006
• Søt vin fra Europa - mars 2006
• Rimelige viner fra Europa - mai 2006

Vinmonopolet begrunner i sin markedsplan for 2006 fokusområdet på Spania med at de "ønsker å tilby våre kunder mer enn bare de tradisjonelle vinområdene som i dag er representert i vårt sortiment, samt behovet for en fornyelse og oppdatering av de klassiske spanske vinområdene".

Hele artikkelen fra Vitisphere finner du her:
La Norvège favorise les ventes de vins espagnols
Pendant le premier semestre de 2006, les vins espagnols seront largement représentés parmi la sélection de Vinmonopolet, le monopole contrôlant les ventes de boissons alcoolisées en Norvège. Selon Wines from Spain, deux fois par an, les autorités norvégiennes décident de promouvoir un pays dans ses magasins de vente. En septembre dernier, le bureau espagnol du commerce extérieur à Oslo a organisé un voyage de presse afin que des journalistes norvégiens visitent les régions de plusieurs désignations d'origine, pour déguster les vins sélectionnés en avant-première. En tout, le Vinmonopolet, a retenu 20 vins de 13 désignations, qui seront distribués en Norvège à partir du premier janvier : 4 de la Rioja, 3 du Calatayud, 2 de la Jumilla, et du Priorat, et un de chacune des zones suivantes - Yecla, Ribera del Duera, Cigales, Bierzo, Catalunya, Rueda, Rias Biaxas, Valdedoras, et Blazkaiko Txakolina.

Kilde: www.vitisphere.com og www.vinmonopolet.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen