Fransk revolusjon i Porsgrunn

En lege fra Skien og en mesterkokk fra Paris har startet opp Le Bon Coin i Porsgrunn.
Redaksjonen
10 Februar 2009 - 18:00

Bak grytene står Wali Razi. Han er flydd inn fra Paris for å lansere restauranten. Maten serveres av helnorske Ingerid Bekkevold, mens legen Larbi Belguendouz går rundt og sørger for at alt går som de.
 
En lege? Joda. En som er opptatt av sunt kosthold.
 
Han er opptatt av at ingen skal forlate stedet med høyere kolesterol enn da de kom dit.
 
Bare sunt
- Vi bruker bare sunne matvarer. Mye er importert fra Paris. For eksempel bruker vi ikke olivenolje fra Rema 1000. Det er snakk om skikkelige varer, sier Belguendouz, som satser på lunsj-stedet som en ren binæring. Til vanlig driver han legepraksis i Skien.
 
Etter nesten halvannet år med tomme lokaler er det igjen blåst liv i lunsj-kafeen vegg i vegg med Dicken's og Tango.
 
Ikke alkohol
Det forrige driveren i lokalene rakk så vidt å komme i gang før dørene ble stengt. Rodenbecks ble nektet skjenkebevilling av politikerne, som mente det var nok alkohol på Nordentorget.
 
Den nye driveren har ikke tenkt i de baner. I hvert fall ikke foreløpig.
 
- Som lege ønsker jeg ikke at folk skal drikke seg fulle på et sted som dette. Jeg vil at det skal være alkoholfritt, sier han.
 
For alle
- Dette skal være et sted for alle som ønsker seg et godt og billig sted å ta seg en kaffe eller nyte et godt måltid mat, sier Larbi Belguendouz.
 
Nå i vinter kommer han til å holde åpent til klokken 19, men på sommeren kan åpningstiden bli drøyd til en time før midnatt, skriver Porsgrunn Dagblad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Son

Møt slektning av Mona Lisa og bli kjent med 7 av hennes viner

Bli med på en uforglemmelig kveld når Prinsesse Natalia Giucciardini Strozzi tar med seg sine viner og fascinerende slektshistorie til Son Spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her