Fransk revolusjon i Porsgrunn

En lege fra Skien og en mesterkokk fra Paris har startet opp Le Bon Coin i Porsgrunn.
Redaksjonen
10 Februar 2009 - 17:00

Bak grytene står Wali Razi. Han er flydd inn fra Paris for å lansere restauranten. Maten serveres av helnorske Ingerid Bekkevold, mens legen Larbi Belguendouz går rundt og sørger for at alt går som de.
 
En lege? Joda. En som er opptatt av sunt kosthold.
 
Han er opptatt av at ingen skal forlate stedet med høyere kolesterol enn da de kom dit.
 
Bare sunt
- Vi bruker bare sunne matvarer. Mye er importert fra Paris. For eksempel bruker vi ikke olivenolje fra Rema 1000. Det er snakk om skikkelige varer, sier Belguendouz, som satser på lunsj-stedet som en ren binæring. Til vanlig driver han legepraksis i Skien.
 
Etter nesten halvannet år med tomme lokaler er det igjen blåst liv i lunsj-kafeen vegg i vegg med Dicken's og Tango.
 
Ikke alkohol
Det forrige driveren i lokalene rakk så vidt å komme i gang før dørene ble stengt. Rodenbecks ble nektet skjenkebevilling av politikerne, som mente det var nok alkohol på Nordentorget.
 
Den nye driveren har ikke tenkt i de baner. I hvert fall ikke foreløpig.
 
- Som lege ønsker jeg ikke at folk skal drikke seg fulle på et sted som dette. Jeg vil at det skal være alkoholfritt, sier han.
 
For alle
- Dette skal være et sted for alle som ønsker seg et godt og billig sted å ta seg en kaffe eller nyte et godt måltid mat, sier Larbi Belguendouz.
 
Nå i vinter kommer han til å holde åpent til klokken 19, men på sommeren kan åpningstiden bli drøyd til en time før midnatt, skriver Porsgrunn Dagblad.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her