Fransk revolusjon i Porsgrunn

En lege fra Skien og en mesterkokk fra Paris har startet opp Le Bon Coin i Porsgrunn.

Bak grytene står Wali Razi. Han er flydd inn fra Paris for å lansere restauranten. Maten serveres av helnorske Ingerid Bekkevold, mens legen Larbi Belguendouz går rundt og sørger for at alt går som de.
 
En lege? Joda. En som er opptatt av sunt kosthold.
 
Han er opptatt av at ingen skal forlate stedet med høyere kolesterol enn da de kom dit.
 
Bare sunt
- Vi bruker bare sunne matvarer. Mye er importert fra Paris. For eksempel bruker vi ikke olivenolje fra Rema 1000. Det er snakk om skikkelige varer, sier Belguendouz, som satser på lunsj-stedet som en ren binæring. Til vanlig driver han legepraksis i Skien.
 
Etter nesten halvannet år med tomme lokaler er det igjen blåst liv i lunsj-kafeen vegg i vegg med Dicken's og Tango.
 
Ikke alkohol
Det forrige driveren i lokalene rakk så vidt å komme i gang før dørene ble stengt. Rodenbecks ble nektet skjenkebevilling av politikerne, som mente det var nok alkohol på Nordentorget.
 
Den nye driveren har ikke tenkt i de baner. I hvert fall ikke foreløpig.
 
- Som lege ønsker jeg ikke at folk skal drikke seg fulle på et sted som dette. Jeg vil at det skal være alkoholfritt, sier han.
 
For alle
- Dette skal være et sted for alle som ønsker seg et godt og billig sted å ta seg en kaffe eller nyte et godt måltid mat, sier Larbi Belguendouz.
 
Nå i vinter kommer han til å holde åpent til klokken 19, men på sommeren kan åpningstiden bli drøyd til en time før midnatt, skriver Porsgrunn Dagblad.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen