Franske myndigheter ønsker å redusere alkoholforbruket

I et lekket dokument kommer det frem at franske myndigheter vurderer forslag og muligheter for å over de neste fem år redusere franskmenns inntak av alkohol med 20 prosent.

Dette i følge den franske avisen Libération.

Avisen siterer innholdet i et hemmelig dokument fra "Mission Interministérielle de Lutte contre la Drogue et la Toxicomanie" (MILDT), hvilket anslår at vinforbruket i Frankrike vil reduseres med 50 prosent over den neste femårsperioden.

Selv om dokumentet ennå ikke er offisielt, er det likevel sannsynlig at det er med på å påvirke myndighetenes syn på visse helsemesige saker og spørsmål frem til 2008.

MILDT-rapporten, basert på Verdens Helseorganisasjons anbefalinger, inkluderer anbefalinger for det daglige forbruk av vin. Tre daglige glass pr mann og tilsvarende to for kvinner, er hva rapporten viser til.

- Dette er noe som garantert vil få franske vinprodusenter til å hoppe i taket, sier en talsmann fra avisen.

- Det har forekommet en lekkasje. Det er statsministeren som nå har dokumentet, men ennå gjenstår myndighetenes behandling av rapporten, uttaler representant fra MILDT.

Dokumentets innhold er til dels en klar motsetning til den uttalelse den franske statsministeren, Jean-Pierre Raffarin, kom med nylig. Da ble det nemlig forslått å se på muligheter for å lempe på reklameforbudet for vin. Dette for å redde en vinbransje i krise.
(les mer om denne saken på horecanett )

Franske myndigheter ønsker ikke å diskutere eller annonsere endringer i helsepolitikken eller reklameforbudet inntil de regionale valg er gjort i slutten av mars måned.

Les mer her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen