Fredagspilsens muligheter

Tar vi godt nok vare på de mulighetene markedet byr oss? Det bør alltid være et grunnleggende spørsmål i en hver virksomhet uavhengig av bransje. Et stadig tilbakevendende spørsmål som like selvfølgelig får forskjellige svar avhengig av hvordan markedet u
Redaksjonen
13 Mai 2003 - 01:00

 

Jan H. Amundsen
Foto: Eva Brænd

I såkalte dårlige tider er det enda mer tvingende nødvendig å ta vare på markedsmulighetene enn når det flyter av melk og honning. Utnytter ikke du muligheten, kan du banne på at noen andre gjør det og høster det du kunne ha gjort.

For noen uker siden kunne vi eksempelvis lese i Dagens Næringsliv at vi nordmenn er europamestere i fredagspils. En undersøkelse gjennomført av nettstedet Monster i 13 land og der hele 11.433 har svart, viser at nordmenn er de som er ivrigst til å gå ut med kolleger etter arbeidstid. Hele 23,6 prosent sier at de gjerne går ut en eller flere ganger i uken. Hvis ikke bransjen ser det som en gedigen markedsmulighet, kommer den aldri til å oppdage at slike finnes. Men har den gjort nok for å utnytte potensialet som ligger i vår hang til å være enda mer sammen med de vi tross alt tilbringer mesteparten av vår våkne tilstand i lag med?
 
Fredagspilsen er et godt innarbeidet uttrykk som de fleste vet hva innebærer. For mange en institusjon. Med andre ord markedsmuligheten som undersøkelsen peker på er ikke et nytt luftig fenomen. Fredagspilsen har lang tradisjon og det gjør det kanskje enda merkeligere at så få har sett mulighetene med å tilrettelegge produktet sitt for å gjøre nettopp denne ekstra samlingsstunden til noe enda lettere å ty til.
 
Når vi sier legge forholdene til rette for, betyr det ikke automatisk lavere priser eller Happy Hour. Det er nemlig ikke på grunn av pils til halv pris at folk søker sammen etter arbeidstid. Snarere for å utvide samværstiden og i andre omgivelser enn hva arbeidsplassen byr på. Folk trives med andre ord med hverandre, og vi kan hjelpe dem til å få det enda triveligere ved å by dem produkter som løfter stemningen og slik at de blir enda lenger. Dermed kjøper de mer av oss og ikke minst kommer tilbake neste fredag for å repetere forrige ukes suksess.
 
Ola og Kari spiser helst middag klokka 17, og etter en lang dag på jobben er de garantert like sultne som ellers i uka når de entrer dørstokken din. Du driver ikke matservering, sier du, og serverer peanøtter og potetgull. Kanskje er det nettopp litt matservering du skal tilby for å utnytte markedsmulighetene. Det finnes mange leverandører til bransjen som tilbyr enkle og velsmakende ferdigretter som det tar minimalt med tid å tilberede og som det finnes gode inntekstmuligheter i for den som vet å utnytte dem.
 
Kanskje fredagspilsen ikke skal være pils eller garantert ikke kan være det for alle som har lyst til å gå ut med kollegene. Mange bruker bilen på jobb og dermed blir fredagspilsen en umulighet hvis ikke du har et godt alternativ. Et alkoholfritt alternativ som oppfattes som minst like godt og sosialt akseptert som det å sitte med en duggfrisk pils i hånden. Kanskje klarer du å trekke enda flere folk til ditt sted som att på til er sultne. Det vil være å ta vare på markedsmulighetene på en innbringende måte.

Jan H. Amundsen
Ansvarlig redaktør Apéritif

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 11. desember

Eksklusiv vinsmaking med utvalgte viner fra Burgund

Dette har vi gledet oss til! En sjelden mulighet til å delta på en vinsmaking med flotte viner fra Burgund. Det er begrenset med plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her