Friele selger ut

Friele selger ut

Skal ut i verden med nederlandsk eier.

Nederlandske DEMB overtar majoritetsandelen av Kaffehuset Friele. Kaffehuset fra Bergenintegreres inn i det DEMB, og skal fra nå av fronte selskapets europeiske satsning innen kvalitetskaffe, heter det i en pressemelding.

DEMB er verdens tredje største kaffeselskap, og Friele-familien har samarbeidet på eiersiden av Kaffehuset Friele siden 1988. Nå øker DEMB sin eierandel fra 45 prosent til 90 prosent, mens Friele-familien beholder de resterende 10 prosentene.

– Denne integrasjonen styrker Kaffehuset Frieles posisjon i et norsk marked der kaffevanene er i rivende utvikling og forbrukerne blir stadig mer kvalitetsbevisste. Samtidig åpnes mulighetene for å utnytte vår kompetanse på spesialkaffe også utenfor Norges grenser, og følge våre store norske kunder ut i Europa, sier Herman Friele, som fortsetter som styreformann i Kaffehuset Friele.

– All kaffeproduksjon og aktiviteter i Norge forsetter som i dag med dagens ansatte og ledelsesstruktur. Ved å bli integrert i DEMBs internasjonale nettverk styrkes våre muligheter til å utvikle nye kaffekonsepter og være i forkant av trendene. Derfor ser vi for oss at aktivitetsnivået vil øke fremover, sier Olav Munch, administrerende direktør i Kaffehuset Friele.

Familien Friele forblir aktivt involvert i Kaffehuset Friele; Herman Friele fortsetter som selskapets styreformann og Birgitte Friele skal også sitte i styret.

– Transaksjonen er en naturlig neste fase av det gode samarbeidet vi har hatt på eiersiden med DEMB i 25 år. Vi ser en tydelig rolle for Kaffehuset Friele i DEMBs globale strategi, og Friele-familien kommer til å bidra betydelig med vår erfaring, sier Herman Friele.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen