Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Frisk nysatsning fra Braun

Takket være en unik vakuumteknikk holder den nye stavmikseren fra Braun maten frisk opptil tre ganger lenger enn ved vanlig oppbevaring i kjøleskap.
Redaksjonen
13 Oktober 2004 - 10:57

En stavmikser er noe de fleste forbinder med å vispe, mose, blande og hakke ingrediensene sammen. Men den nye Multiquick fra Braun kan mer enn det: ved hjelp av den medfølgende vakuumpumpen kan du også vakuumpakke maten. Det gjør at maten holder seg frisk og velsmakende i opptil tre ganger så lang tid som ved normal oppbevaring i kjøleskap. Mange kokker og ledende restauranter har i flere år brukt vakuum til oppbevaring av matvarer, og det regnes som en av de beste metodene for å beholde matvarenes smak og friskhet. Med Multiquick FreshSystem er vakuumpakking også tilgjengelig i vanlig husholdning.

- Dette er den første stavmikseren som også kan vakuumpakke. Vakuumpumpen klikkes på mikseren, settes på lokket og trekker så ut lufta av den medfølgende glassbeholderen, forteller Marit Nysæter, produktansvarlig for Braun i Norge. - Det betyr at det ikke blir igjen noe luft som kan påvirke maten.
- For de fleste matvarer, som grønnsaker, frukt og kjøtt, vil vakuumfunksjonen både holde maten frisk lenger og redusere muligheten for at den tørker ut eller blir myk, som f.eks. småkaker og kjeks. Bruk av vakuumfunksjonen til oppbevaring av middagsrester som alternativ til frysing er en annen mulighet, dersom maten skal spises i løpet av de nærmeste dagene, sier Marit Nysæter.

Holder bedre
- Vakuumpakking er kjent fra restaurantbransjen og er en grei måte å lagre maten på, også for husholdninger. Det sier Roar Møsth, partner og sjefskokk på Kampen Bistro i Oslo. Han har prøvd ut Multiquick FreshSystem i husholdningen. - Kvaliteten på maten holder bedre. Når en trekker ut lufta, tørker ikke maten så raskt ut. Særlig gjelder det ost, samt rått kjøtt og fisk. Vakuum er også veldig nyttig til marinering. For øvrig fungerer selve stavmikseren også veldig bra!

- Det er verdt å merke seg at vakuumpakking av denne typen passer for å bevare kvaliteten i noen dager. Skal maten oppbevares lenger, må den fryses, sier Roar Møsth!

Robust design
De tilhørende glassbeholderne, som er designet av Pyrex, er ikke bare elegante som serveringsfat. De er fremstilt i hardt, motstandsdyktig glass som gjør det mulig å bruke de til stort sett alt. Den kan uten problemer tas ut av fryseren og settes rett inn i mikrobølgeovn eller stekeovn.
Multiquick FreshSystem kom i handelen tidligere denne måndeden. Veiledende pris for Multiquick FreshSystem er kr 1.398.

Fakta om Multiquick MR 5550 CA V2 FreshSystem
w Multiquick FreshSystem 600 watt er den første stavmikseren som i tillegg til å hakke, blande, mose og vispe også kan vakuumpakke, ved hjelp av det medfølgende vakuumpumpemunnstykket som monteres på selve stavmikseren.
w Ved vakuumpakking kan maten holde seg frisk, sprø og smakfull tre ganger så lenge som ved oppbevaring i kjøleskap uten vakuum.
w Til bruk ved vakuumpakning medfølger to beholdere i herdet glass: en stor rektangulær på 3,1 liter og en liten rektangulær på 0,9 liter med lokk. De er laget av Pyrex i herdet, motstandsdyktig glass som tåler både mikrobølgeovn, stekeovn og oppvaskmaskin. Ekstra beholdere vil være tilgjengelig i handelen.
w Multiquick FreshSystem inneholder i tillegg til vakuummunnstykket og glassbeholderne også blandestav, visp og hakker på 500 ml. Alt kan monteres enkelt på motordelen.
w Den kraftige 600 W motoren med turbofunksjon gir deg de raskeste og beste resultatene i enhver situasjon.
w Multiquick FreshSystem lar deg fininnstille hastigheten i tolv trinn.
w Det ergonomiske håndtaket gjør matlagingen enklere.

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

iStock-1085444140.jpg
+
Klubbkokken serverer: Coq au vin

Kvinnedagen feires med rødvin i både gryte og glass

Til heder for Amerikas matmor og kanskje verdens første kjendiskokk, Julia Child, server vi den franske klassikeren coq au vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Rekordmye godt: Disse 1090 produktene kan du velge mellom

Marsnyhetene byr på viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

iStock-1268440016.jpg
Ukens drink
Clover Club cocktail

Denne drinkklassikeren kommer du til å slå veldig godt an

Den har nok av både styrke og fruktighet til å være den forstående kvinnedagen verdig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her