Frisk nysatsning fra Braun

Takket være en unik vakuumteknikk holder den nye stavmikseren fra Braun maten frisk opptil tre ganger lenger enn ved vanlig oppbevaring i kjøleskap.
Redaksjonen
13 Oktober 2004 - 10:57

En stavmikser er noe de fleste forbinder med å vispe, mose, blande og hakke ingrediensene sammen. Men den nye Multiquick fra Braun kan mer enn det: ved hjelp av den medfølgende vakuumpumpen kan du også vakuumpakke maten. Det gjør at maten holder seg frisk og velsmakende i opptil tre ganger så lang tid som ved normal oppbevaring i kjøleskap. Mange kokker og ledende restauranter har i flere år brukt vakuum til oppbevaring av matvarer, og det regnes som en av de beste metodene for å beholde matvarenes smak og friskhet. Med Multiquick FreshSystem er vakuumpakking også tilgjengelig i vanlig husholdning.

- Dette er den første stavmikseren som også kan vakuumpakke. Vakuumpumpen klikkes på mikseren, settes på lokket og trekker så ut lufta av den medfølgende glassbeholderen, forteller Marit Nysæter, produktansvarlig for Braun i Norge. - Det betyr at det ikke blir igjen noe luft som kan påvirke maten.
- For de fleste matvarer, som grønnsaker, frukt og kjøtt, vil vakuumfunksjonen både holde maten frisk lenger og redusere muligheten for at den tørker ut eller blir myk, som f.eks. småkaker og kjeks. Bruk av vakuumfunksjonen til oppbevaring av middagsrester som alternativ til frysing er en annen mulighet, dersom maten skal spises i løpet av de nærmeste dagene, sier Marit Nysæter.

Holder bedre
- Vakuumpakking er kjent fra restaurantbransjen og er en grei måte å lagre maten på, også for husholdninger. Det sier Roar Møsth, partner og sjefskokk på Kampen Bistro i Oslo. Han har prøvd ut Multiquick FreshSystem i husholdningen. - Kvaliteten på maten holder bedre. Når en trekker ut lufta, tørker ikke maten så raskt ut. Særlig gjelder det ost, samt rått kjøtt og fisk. Vakuum er også veldig nyttig til marinering. For øvrig fungerer selve stavmikseren også veldig bra!

- Det er verdt å merke seg at vakuumpakking av denne typen passer for å bevare kvaliteten i noen dager. Skal maten oppbevares lenger, må den fryses, sier Roar Møsth!

Robust design
De tilhørende glassbeholderne, som er designet av Pyrex, er ikke bare elegante som serveringsfat. De er fremstilt i hardt, motstandsdyktig glass som gjør det mulig å bruke de til stort sett alt. Den kan uten problemer tas ut av fryseren og settes rett inn i mikrobølgeovn eller stekeovn.
Multiquick FreshSystem kom i handelen tidligere denne måndeden. Veiledende pris for Multiquick FreshSystem er kr 1.398.

Fakta om Multiquick MR 5550 CA V2 FreshSystem
w Multiquick FreshSystem 600 watt er den første stavmikseren som i tillegg til å hakke, blande, mose og vispe også kan vakuumpakke, ved hjelp av det medfølgende vakuumpumpemunnstykket som monteres på selve stavmikseren.
w Ved vakuumpakking kan maten holde seg frisk, sprø og smakfull tre ganger så lenge som ved oppbevaring i kjøleskap uten vakuum.
w Til bruk ved vakuumpakning medfølger to beholdere i herdet glass: en stor rektangulær på 3,1 liter og en liten rektangulær på 0,9 liter med lokk. De er laget av Pyrex i herdet, motstandsdyktig glass som tåler både mikrobølgeovn, stekeovn og oppvaskmaskin. Ekstra beholdere vil være tilgjengelig i handelen.
w Multiquick FreshSystem inneholder i tillegg til vakuummunnstykket og glassbeholderne også blandestav, visp og hakker på 500 ml. Alt kan monteres enkelt på motordelen.
w Den kraftige 600 W motoren med turbofunksjon gir deg de raskeste og beste resultatene i enhver situasjon.
w Multiquick FreshSystem lar deg fininnstille hastigheten i tolv trinn.
w Det ergonomiske håndtaket gjør matlagingen enklere.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her