Friskt rødt fra sør

Ukens vin er en frisk rødvin fra Sør-Italia med en minst like forfriskende prislapp. Kroner 65 betyr at den er en av de rimeligste røde på markedet. For de som planlegger vårens og sommerens store grillparties er den en svært så aktuell kandidat.

Boheme Vino Rosso Salento(KK975797, kr 65)heter den og er en riktig så moderne vin både interiør- og eksteriørmessig. Som så mange andre av de nye vinene som strømmer på fra det sørlige Italia, nærmere bestemt Puglia og Salento, bedre kjent som hælen på den italienske støvelen. Som på grunn av Cappella-boomen er blitt en av de aller viktigste kildene for rødvinstørste nordmenn.

Druene er nær sagt selvsagt negroamaro, Salento-halvøyas viktigste drue som gir mørke bæraromaer, sødme og bitterhet og sangiovese som ikke oppnår det samme raffinement så langt sør som her som i Toscana. Men Boheme er en ukomplisert vin som byr på frisk bærfrukt av søte og syrlige kirsebær, god saftighet og lette tanniner. I selve fremstillingen av vinen har produsenten sørget for å dempe farge- og tanninuttrekket som lett kan bli heftig på disse varme breddegrader, og beholdt mest mulig av det saftige bærpreget.

Boheme er selvsagt en vin for umiddelbart konsum, men som du kan ha mye moro med. I hvert er den snill med budsjettet hvis du skal samle venner til en grillfest som skal holde på noen timer. Boheme er fin å drikke alene eller til lett grillmat som kylling eller svin, eller gryter med de samme ingredienser samt til varierte retter fra et koldtbord. Men husk at den ikke må serveres for varm, 15-16 grader er perfekt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen