Friskt rødt fra sør

Ukens vin er en frisk rødvin fra Sør-Italia med en minst like forfriskende prislapp. Kroner 65 betyr at den er en av de rimeligste røde på markedet. For de som planlegger vårens og sommerens store grillparties er den en svært så aktuell kandidat.
Redaksjonen
09 Mai 2001 - 01:00

Boheme Vino Rosso Salento(KK975797, kr 65)heter den og er en riktig så moderne vin både interiør- og eksteriørmessig. Som så mange andre av de nye vinene som strømmer på fra det sørlige Italia, nærmere bestemt Puglia og Salento, bedre kjent som hælen på den italienske støvelen. Som på grunn av Cappella-boomen er blitt en av de aller viktigste kildene for rødvinstørste nordmenn.

Druene er nær sagt selvsagt negroamaro, Salento-halvøyas viktigste drue som gir mørke bæraromaer, sødme og bitterhet og sangiovese som ikke oppnår det samme raffinement så langt sør som her som i Toscana. Men Boheme er en ukomplisert vin som byr på frisk bærfrukt av søte og syrlige kirsebær, god saftighet og lette tanniner. I selve fremstillingen av vinen har produsenten sørget for å dempe farge- og tanninuttrekket som lett kan bli heftig på disse varme breddegrader, og beholdt mest mulig av det saftige bærpreget.

Boheme er selvsagt en vin for umiddelbart konsum, men som du kan ha mye moro med. I hvert er den snill med budsjettet hvis du skal samle venner til en grillfest som skal holde på noen timer. Boheme er fin å drikke alene eller til lett grillmat som kylling eller svin, eller gryter med de samme ingredienser samt til varierte retter fra et koldtbord. Men husk at den ikke må serveres for varm, 15-16 grader er perfekt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her