Frode Alnæs satser på bacalaoøl

Frode Alnæs er kjent som både artist og driver av Dødeladen kultursted i Kristiansund. Nå satser han også på et eget øl til bacalao.
Redaksjonen
18 Juni 2002 - 17:08

Alnæs har investert i selskapet Nordmørsbrygg, som ble etablert av Jan-Erik Larsen, tidligere statssekretær og pressetalsmann for Jens Stoltenberg.

Sammen med gode kamerater og andre investorer fra resturantbransjen i Kristiansund lanserer de to nå bacalaoølet i riksmarkedet. Fra før er det velkjent i butikkene i Kristiansund og på Nordmøre.

I tillegg har superdestillatøren Halvor Heuch hos Arcus laget en egen bacalaoakevitt. Den er å finne i polets bestillingsutvalg. Med bacalaoøl og bacalaoakevitt blir opplevelsen fullkommen, sier de to entusiastene.

Alnæs og Larsen opplyser at de første flaskene nå er å finne i butikker på Østlandet.

Dette gjør vi for moro skyld. Alt for klippfisken. Målet vårt er å fortelle hele Norge at klippfisken kommer fra Kristiansund og Nordmøre. På baksiden av ølflaskene forteller vi klippfiskhistorien i kortform på fire språk; norsk, engelsk, tysk og spansk. Først skal vi erobre Norge, så står verdensmarkedet for tur, sier de to.

Selv påstår de to at kvaliteten ble demonstrert da Jahn Otto Johansen smakte på ølet og nikket anerkjennende. De hevder hardnakket at de spiser klippfisk i ulike former minst en gang ukentlig. Og hva de drikker til, trenger vi knapt spørre om.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her