Full stopp i Trysil

Entreprenørene som bygger Estatia Resort Trysil har lagt ned arbeidet etter at Glitnir har stoppet utbetalinger til prosjektet.

Høsten 2008 har vært en særdeles vanskelig periode for Estatia Resort-konsernet.
 
Nedgang i selskapets viktigste markeder har ført til en svekket finansiell stilling.
 
Stopp på byggelån
Selskapet bygger Estatia Resort Trysil. Men på grunn av blant annet kostnadsoverskridelser i dette prosjektet, har selskapets fianansieringspartner Glitnir Bank ASA, besluttet å stanse utbetalinger til byggelån inntil videre.
 
Dette har resultert i at entreprenørene, som er ansvarlig for oppføring av prosjektet, har innledet midlertidig driftsstans i arbeidene inntil betaling foreligger.
 
- Byggestansen kan være over om noen dager, sier resortdirektør i Quality Spa & Resort Trysil, Pontus Åkesson til Østlendingen.
 
Forsinker ikke åpning
Det er løpende kontakt mellom partene for å løse situasjonen. Selskapets styre og ledelse arbeider for å finne en langsiktig finansiering for konsernet. Dette arbeidet fortsetter.
 
- Vi håper å være i gang med byggingen igjen om kanskje en uke. Men vi vet ikke helt sikkert ennå. Det som er positivt er at hele byggeprosjektet i Trysil ligger foran skjema. Derfor vil ikke denne byggestansen påvirke vår estimerte åpning til høsten neste år, sier Pontus Åkesson.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen