Gå på kurs ved Gastronomisk Institutt

Gastronomisk Institutt arrangerer kurs for kokker, kelnere og andre matarbeidere. Instituttets kurs er svært anerkjente i Norge. For første gang tilbyr det nå kurs for privatpersoner. Du møter de samme proffe lærekreftene som til restaurantbransjen, men det kreves ingen forkunnskaper fra deg som vil være med.

Har du lyst å lære mer om mat og drikke? Få nye idéer om matlaging, oppbevaring, anretning og kombinasjoner? På instituttets kurser får du en vell av lærdom som du enkelt kan ta med deg hjem til ditt eget kjøkken. Alle kurs avsluttes med en uformell prat over maten vi har laget - gjerne med god drikke til. Her er Gastronomisk Institutts tilbud til deg.
Kurssteder i Stavanger og Oslo
Vi arrangerer kurs i Stavanger og Oslo. Alle kursene i Stavanger avholdes på Gastronomisk Institutts prøvekjøkken på Høgskolen i Stavanger, avd. Norsk Hotellhøgskole, Ullandhaug. Skal du på kurs i Oslo, møter du opp i våre lokaler i Økern Torgvei 30.
 
Cognac og cigar
Cigarrøkere vet at det er stor forskjell på cigarer. Men vet du hvorfor det er forskjell? Og hvilken cognac, brandy eller armagnac skal du velge til cigaren? På dette kurset vil du lære om denne kombinasjonen, og om historien og produksjonen av cigarer og cognac. Fra nå av vil en cognac & cigar etter middagen bli en enda større nytelse.
Oslo,30. oktober, kl 18.00 - 22.00. Pris: 1.250
Kursledere: Eli Kvalsund, Arcus Produkter og
Norges eneste cigarmester, Terje Nøkleby, Tidemanns
 
Salat- og smørbrødkurs
Spennende salater, dressinger og variasjoner over nye smørbrødtyper er tema for dette kurset. Her vil du få nye ideer til hverdagsmat og selskapsmat. Det blir blant annet gitt en kort innføring i olje og eddik - utgangspunktet for en god dressing. Velkommen til en spennende kveld hvor kreativitet og nytenkning står i fokus.
Oslo,4. november, kl 18.00 - 22.00. Pris: 750
Kursleder: Håvard Ravn Larsen, Gastronomisk Institutt
 
Juleforberedelser i god tid
Søte, gode og mye bedre enn ferdigkjøpt - det er søtsakene du lager selv, som marsipan og annen konfekt som hører julen til. Lær å lage disse lekre fristelsene, og server dem til dine gjester eller gi bort hjemmelagde gaver i år. Dette er koselige juleforberedelser du kan gjøre i god tid. Og på kurset blir det masse søte smaksprøver!
Stavanger,5. november, kl 18.00 - 22.00. Pris: 1 100
Kursleder: Inge Anda, Restaurant Mortepumpen og Gastronomisk Institutt
 
Etter jakten
Hva gjør du etter at høstens fangst er kommet i hus? Hvordan skal du tilberede kjøttet? Vi bruker råvarer fra høstens jakt og lærer om emner som mørning, partering, krafter og sauser. Vi lager selvfølgelig også deilige retter av høstens fangst. Kurset strekker seg over en hel dag, og avsluttes med en utsøkt meny med god drikke en lørdag ettermiddag.
Stavanger,7. november, kl 12.00 - 20.00. Pris: 1 150
Kursleder: Fra Gastronomisk Institutt
 
Mat og vin i kombinasjon
Å velge rett mat til rett vin kan fremheve både vinen og retten. Men en deilig vin kan smake grusomt sammen med visse typer mat. Du velger ikke samme vin til en kremsaus som en

karrisaus. På dette innføringskurset i prinsipper for mat og vin i kombinasjon, lærer du å velge rett vin til maten eller rett mat til vinen. Vi har invitert dyktige fagfolk til å røpe sine hemmeligheter. Kurset starter med en kort innledning som etterfølges av praktisk smaking. Vi spiser en femretters meny med et utvalg av viner.
Stavanger, 4. desember, kl 18.00 - 23. 00
Pris (én kurskveld): 1 250
Kursleder : Tore Bruland i samarbeid med Gastronomisk Institutt
 
Oslo, 27. november eller 4. desember, kl 18.00 - 23. 00
Pris (én kurskveld): 1 250
Kursleder: Eli Kvalsund, Arcus Produkter i samarbeid med Gastronomisk Institutt.
 
En fredagskveld i desember
Råvarenes naturlige friskhet skal fremmes - ikke overdøves, det er matfilosofien til Lars Barmen. Det er også viktig å finne balanse mellom smak og konsistens. På dette kurset vil du altså lære mye om mat og smak, men det skal også være en hyggelig og sosial fredagskveld med smaksprøver fra kurset og passende drikke.
Oslo: 11. desember, kl 18.00 - 23.00. Pris: 1 250
Kursleder: Lars Barmen, NRK, i samarbeid med Gastronomisk Institutt.
 
Send skriftlig påmelding til:
Gastronomisk Institutt Stavanger
Postboks 2526, Ullandhaug, 4004 Stavanger.
Tlf. 51 83 37 85, faks 51 83 37 94,
epost gastro@gastronomi.no
Husk å oppgi følgende opplysninger
Kursets navn
Sted
Dato
Antall personer
Navn
Adresse
Postnr./-sted
Telefon dagtid
Send ingen penger nå. Vi sender deg en giro som må være betalt senest to uker før kursstart. Det er et begrenset antall plasser på kursene.
Avbestillinger senere enn to uker før kursstart faktureres med 1/2 kursavgift. Vi tar forbehold om endring av kursplanen Ring oss gjerne dersom du har spørsmål.
 
Ingen kurs som passer?
Ta kontakt med oss om du ønsker eget kursopplegg, for eksempel for firma, foreninger o.l. Fortell oss hva du trenger, så lager vi et opplegg tilpasset ditt behov.
 
Med vennlig hilsen
Gastronomisk Institutt

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen