Gabler er konkurs

Salget sviktet i den tradisjonsrike restauranten.

Utestedet Gabler Restaurant & Bar ved Oslo tinghus er konkurs. Denne uken begjærte eierne av selskapet Gabler Restaurantdrift AS oppbud, og bostyrer har nå tatt over selskapets forpliktelser.

Restauranten har holdt til ved på C. J. Hambros plass i Oslo, sentralt ved Tinghuset, i en årrekke. Bygget restaurantlokalet ligger i er også kjent for tv-seere gjennom såpeoperaen Hotel Cæsar på TV 2. Dagens driftsselskap så imidlertid dagens lys i 2008, og siste eieropplysninger tyder på at selskapet er eid av 43 år gamle Christian Buchardt, skriver Reiselivsavisen.no.

Selskapet har ikke tjent penger siden det startet opp. Resultatet for 2008 var på 970 000 kroner i minus, mens fjoråret ga et tap til eierne på 1,3 millioner kroner.

Omsetningen i fjor var på 7,9 millioner kroner, noe som er ganske lite for et utested med en så bra beliggenhet, skriver avisen, som har hentet inn opplysninger som tyder på at selskapet har rundt én million kroner i gjeld ved oppbudstidspunktet.

Det skal være sviktende salg som er årsaken til eieren begjærte oppbud. Gabler Restaurantdrift AS leier lokaler av Norwegian Property.

Reiselivsavisen får opplyst at det ikke er stort å hente for bostyrer av verdier i selskapet.13 ansatte, en del av dem deltidsansatte, var registrert på oppbudstidspunktet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen