GAMBERO ROSSO i Norge

Det er med stor og utilslørt glede vi i Gaia Wine & Spirits kan meddele at vi nå har blitt tildelt den store ære å være norske ambassadører, kanal og ikke minst videreformidlende agenter for Gambero Rossos produkter.
Aase E. Jacobsen
04 April 2001 - 11:18

Mange kjenner nok allerede til navnet Gambero Rosso, forlaget og organisasjonen bak bl.a. Italian Wine-bøkene og det internasjonale mat/vin/reise-magasinet Gambero Rosso - Wine Travel Food.

For ordens skyld
Gambero Rosso er Italias største talerør ut mot en verden full av ignoranter. Dvs den delen av verden som trenger å bli minnet på hvor tilbakelent og kvalitetsmessig på topp Italia er som reisemål, som vinproduserende land og som et kulinarisk Mekka.

Dette manifesteres gjennom deres forskjellige publikasjoner, samt gjennom Gambero Rossos søster-organisasjon Slow Food-Bevegelsen.

For å gjøre historien kort var nok nok for en liten flokk Italienske Gourmanter da McDonalds åpnet ved Spansketrappen i Roma. Da ble det umiddelbart samling på en restaurant ved navn Gambero Rosso - og all mat ble forlangt tilberedt og servert så sakte og omtenksomt som mulig - i direkte opposisjon til Fast Food-konseptet som da ble etablert i Den Evige Stad. Og så begynte Cannelonien å rulle...

I dag utgis magasinet Gambero Rosso Wine Travel Food på fire språk i over 20 land, og i over en million eksemplarer.

Bladet er en praktutgivelse med samme layout og størrelse som de (mindre kjente) bladene Wine Spectator og Decanter - og befriende fritt for alt annet enn italienske vinmakere, gourmander, restauranter. Gambero Rosso er fortsatt nært knyttet til Slow Food-bevegelsen.

Gambero Rosso Wine Travel Food  på engelsk kommer ut hvert kvartal.
Selges pr i dag også på Tanum Karl Johan, Byporten & Gardermoen - samt via Gaia Wine & Spirits.
For Slow Food-medlemmer: 49,- pr magasin.

Gambero Rosso-magasinet  på italiensk kommer ut hver måned. I salg nå - kun via Gaia Wine & Spirits.
For Slow Food medlemmer 49,-.

Gambero Rosso Italian Wine 2001 - boken er Italias aller, aller beste vinguide, hvor Tre Bicchieri (3 Glass) er årets clue. Selges fra ca 01/05-2001 via samme kanaler.
For Slow Food-medlemmer 170,- per bok.

Gambero Rosso Guide to Rome - utgitt i forkant av Jubileumsåret 2000 for å vise hvor man skal spise godt og dyrt, godt og billig, drikke godt og dyrt, drikke godt og billig, bo godt og dyrt, godt og billig, osv i Roma. Den inkluderer en oppdatert oversikt over de beste Restauranter, Trattoriaer, Pizzeriaer, Vinbarer, Snacks-selgere, Vinbutikker, Gourmetforhandlere, Fiskehandlere, Hoteller osv osv osv... Alt et vinøst og gastronomisk hjerte måtte begjære av informasjon om Roma.
Selges fra ca 01/05-2001 via samme kanaler.
For Slow Food-medlemmer 99,- per bok.

(Postens avgifter og ekspedisjonsgebyr er ikke inkludert).

Cordiali Saluti!
Lars G. J. Helliesen
Gaia Wine & Spirits
Tel. 23292980
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her