Gastrononomisk Institutt konkurs

Gastronomisk Institutt i Stavanger og Oslo er konkurs og 29 mister jobben.
Redaksjonen
03 Juni 2008 - 21:48

Det var styret ved instituttet som begjærte oppbud.
 
Minus i flere år
- Vi har jobbet iherdig siden før jul med å redde selskapet. Vi flyttet inn i nye lokaler i Oslo i fjor høst, men klarte ikke å omsette virksomheten i inntekter. Uansett var det ikke noe spesielt som veltet selskapet nå. Vi har gått i minus de siste årene, sier styreleder Helge Bergslien til aftenbladet.no.
 
Gastronomisk institutt har eksistert som stiftelse siden 1990.
 
Instituttet åpnet i fjor høst store lokaler ved Akerselva i Oslo, men hovedkontoret ligger i Stavanger.
 
Nå står de 29 ansatte uten jobb, hvorav 22 er kokker eller i andre matrelaterte jobber.
 
Ikke eksamen
I tillegg rammes 50 studenter helt på tampen av vinkelnerutdannelsen sin ved GI.
 
De skulle hatt eksamen i neste uke.
 
Måltidets hus
- Veldig sørgelig. Dette blir et skudd for baugen for matmiljøet i Stavanger. Men det er ikke uhåndterlig. Vi holder på å etablere Måltidets Hus på Ullandhaug. Jeg kan ikke si nå hvordan det vil bli organisert, men mye av virksomheten i Gastronomisk Institutt vil kunne videreføres i Måltidets Hus, sier Bergslien, som også er styreleder i Måltidets Hus og administrerende direktør i Norconserv, en av eierne bak Gastronomisk Institutt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her