Gavepakke til vårmenyen

Gavepakke til vårmenyen

Karakterfull pouilly-fumé til drøyt 150 kroner er ikke hverdagskost. Så er den også satt ned med 30 kroner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

FIXME: not implemented embed type for object type bottle: <embed VIEW="embed-inline" SIZE="original" OBJECT_ID="85593"> er en meget lekker vin for prisen. Druetypisk i aromaene, her er både stikkelsbær, urter og blomster, samt med et pent områdetypisk innslag av røyk. Smaken er fyldig og frisk med god frukt og lengde. Rett og slett en svært vellaget representant for sin vinstil.

Flintaktig karakter

Pouilly-fumé har imidlertid ikke den samme gjenkjennelseseffekten på folk som sancerre som for mange er selveste vår- og sommervinen. Enda det er snakk om en tilnærmet identisk vinstil fra så å si samme område. Årsaken er dels prisbetinget, men kanskje aller mest har det noe med volum. Sancerre er langt mer tilgjengelig, og kommer fra et areal på 2600 hektar, mens AOC Pouilly-Fumé kun dekker 1000 hektar.

Hovedforskjellen er jordsmonnsavhengig. I Pouilly-Fumé er det overvekt av silexjord som gir den karakteristiske røyk- eller flintsteinkarakteren. Men også her er det variasjoner og kombinasjoner med kalk og leire. Vår vin heter da også Argile à S, altså leirjord med silex, men har også innslag av kimmeridgekalk som bidrar med ekstra raffinement.

Ideell plassering

Dens «storebror» Bouchié Chatellier Pouilly Fumé Premier Millesime 2011 (56580) oppnår ekstra fylde fra skallkontakt før gjæring samt ekstra langt opphold på bunnfallet. Dette er dessuten en vin som fint tåler noen års lagring. Produsenten Bouchié-Chatellier har til sammen 22 hektar i landsbyen Saint-Andelain midt i hjertet av appellasjonen. Vinmarkene ligger ideelt til i sør-sørvestvendte skråninger over elven Loire.
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Chatellier Pouilly Fumé Argile 2019

Produsent:
Bouchié-Chatellier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
269,90 kr
Varenummer:
5657901
87 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Chatellier Pouilly Fumé Premier Millesime 2017

Produsent:
Bouchié Chatellier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
5658001
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen