Gi årgangsvinen en helsesjekk

Har du et Penfolds-klenodium i vinhylla som er lagret i 15 år eller mer? I oktober kan du gi vinen en gratis helsesjekk, på Penfolds "omkorkings"- klinikk i Stockholm. Det vil også være mulig å prøvesmake godene - uten å måtte ofre flasken!

Australske Penfolds er det eneste vinhuset i verden som åpner for at samlere skal få omkorket vinene. 8. oktober kommer vinhusets eksperter for første gang til Skandinavia. Har du en Penfolds-vin som har vært lagret i over 15 år, kan du få vinen kvalitetskontrollert, smakt, etterfylt og korket Penfolds legendariske sjefsvinmaker, Peter Gago. Re-Corking Clinic, som arrangementet kalles, finner sted på Operaterrassen i Stockholm og er åpent for alle samlere.

- De fleste av Penfolds viner egner seg godt til lagring. Re-Corking Clinic er vår måte å gi noe tilbake til alle entusiastene som tar vare på vinene sine år etter år, forklarer australske Peter Gago, sjefsvinmaker hos Penfolds.

Smak nå- eller om 20 år
Å korke om en vin er en teknisk og varsom prosess som krever profesjonell veiledning. Når vinen åpnes fylles tuten med en spesiell gass som er tyngre enn oksygen. Gassen hindrer at vinen tar skade av prosessen.

- De fremmøtte gleder seg alltid til å få smake hvordan vinen har utviklet seg over tid. Dersom vinen ikke holder høy nok kvalitet, anbefaler vi at eieren går hjem og nyter den samme kveld. Ved omkorking kan det fort bli 20 - 30 år før neste anledning byr seg, sier Peter Gago.

Vin til 100.000 kroner
Gago verdisetter og sertifiserer flaskene sammen med spesialister fra det kjente auksjonshuset Christie's.

Penfolds' viner har tidligere blitt auksjonert bort til godt over 100.000 kroner flasken. På grunn av den strenge kvalitetskontrollen har vin som er sertifisert fra Penfolds Re-Corking Clinic en høyere markedsverdi enn viner som ikke er sertifisert.

Omkorkede viner kan lagres opp mot 30 år til, avhengig av vinen. Det er først og fremst ikonviner som Grange og RWT Shiraz, som korkes om. Dette er viner som egner seg for lagring over lengre tid, og er attraktive kjøpsobjekter på internasjonale vinauksjoner.

Norske samlere kan melde seg på Recorking-Clinic i Stockholm på www.penfolds.se .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen